Se Helsingborgs jul från toppen av Kärnan

PS
Paul Svensson

Söndag 27 november är det första advent och detta firar man i Helsingborg med den traditionsenliga julskyltningen. Under söndagen förvandlas city till ett julparadis med granris på gatorna och julpyntade skyltfönster, marknad och tusentals underbara ljusdekorationer. Kärnan håller öppet extra under julskyltningen och passar på att erbjuda dig med Kulturkortet tio procent på nästan hela sortimentet i butiken.

Att hitta den där perfekta julklappen är aldrig lätt. I Kärnans souvenirbutik finns det ett brett sortiment med annorlunda produkter för den som har ett särskilt intresse för medeltiden. Här finns något för de flesta, oavsett om man befinner sig mitt i livet, är pensionär eller inte ens har hunnit fylla tio år ännu. Under årets julskyltning erbjuder man dig med Kulturkortet tio procent på större delar av sortimentet. Det enda som inte ingår i erbjudandet är vintageprylarna.

Självklart finns det även andra anledningar till att besöka Kärnan under julskyltningen. Missa inte chansen att se hela Helsingborg citys vackra julutsmyckning från toppen. Det blir garanterat en syn du sent kommer att glömma.

Sedan någon vecka tillbaka är öppettiderna i Kärnan förlängda. Fram till och med 18 december är det helgöppet mellan 11.00–15.00 varje helg. Under julskyltningen håller man dock öppet något längre och stänger inte porten till tornet förrän klockan 18.00. Med Kulturkortet har du alltid fri entré till Helsingborgs mest kända landmärke.

Vad: extra öppet i Kärnan och tio procent i butiken
När: 27 november klockan 11.00–18.00
Var: Kärnan, Slottshagparken
Pris: ordinarie entré är 60 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år