Se Nick Caves solokonsert på Röda kvarn i höst

PS
Paul Svensson

Intimt och magiskt med legendaren Nick Cave på Röda kvarn. Torsdag 5 och 12 november visar Helsingborgs äldsta biograf den efterlängtade enmanskonserten Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace. Med kulturkortet får du fin rabatt på biljetten och kan njuta av den hyllade konserten för endast 140 kronor. Biljetterna släpps i kväll, 10 september. Begränsat antal platser.

De flesta har nog någon gång kommit i kontakt med Nick Cave. Det kan vara via hans mullrande stämma i låtar som Deanna, Red Right Hand och Henry Lee eller för att man hört historierna om hans böljande svarta lejonman. I somras spelade Nick Cave solo på Alexandra Palace i London och det är just en förlängd spelning av den konserten som nu går upp på biografer över hela världen 5 och 12 november. I Helsingborg visas den endast på Röda kvarn.

Självklart har du med kulturkortet fin rabatt på konsertbiljetten och betalar endast 140 kronor för chansen att lyssna på 20 av Nick Caves bästa låtar i ett avskalat format. Enligt kritiker är den här konserten något alldeles extra och den fick till exempel fem stjärnor av fem möjliga i The Observer, där man bland annat skrev att spelningen var magisk, intim och förtrollande.

Röda kvarn släpper alltså biljetterna till konserten i kväll (10 september) och för att ditt konsertbesök ska bli så bra och tryggt som möjligt har biografen vidtagit en hel del säkerhetsåtgärder. Detta medför bland annat att platserna i salongen är kraftigt reducerade. Först till (Röda) kvarn gäller.

Nick Cave har varit aktiv sedan 1970-talet och räknas i dag som en av nutidens främsta sångare och låtskrivare. Det här är inte första gången han syns på vita duken i samband med sina föreställningar. Tidigare har han släppt 20 000 Days on Earth, One More Time With Feeling och Distant Sky Live in Copenhagen. Biljetter köper du via Röda kvarns webbplats. Notera att du måste visa upp ditt kulturkort vid insläpp. En biljett per kort.

Vad: Nick Cave i sin ensamhet
När: 5 och 12 november 20.00
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet 140 kronor, 160 kronor ordinarie pris.

Lämna en kommentar