Seniorer dansar gratis på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson
Dansmix

I sommar svänger det lite extra på Dunkers kulturhus i Helsingborg när Orlando Ahumada lär ut olika sorters danser till seniorer. Du behöver inte ha dansat tidigare och det är gratis att vara med. Dansmix för seniorer arrangeras vid 14 tillfällen mellan 8 maj–19 juli.  

Om du är senior och har svårt att sitta still när du hör bra musik ska du styra stegen mot Dunkers kulturhus i sommar. Vid flera tillfällen i maj, juni och juli är dansinstruktör Orlando Ahumada, träffspunktsamordnare, på stadens träffpunkter, på plats på dansgolvet för att lära ut mixade dansstilar. Det blir allt från latinska rytmer till discodans och man behöver inte ha några särskilda förkunskaper sedan tidigare. Drop-in gäller.

Varje tillfälle är cirka 45 minuter långt och tar plats på utomhusdansgolvet vid Dunkers kulturhus. Dansgolvet hittar du på baksidan av kulturhuset, precis vid trapporna mot sundet. Förutom att det är roligt att dansa är det också en skonsam träningsform för hela din kropp. Dansa efter egen förmåga och låt musiken och rytmerna få dig att må bättre.

Dansmix för seniorer arrangeras klockan 10.00–10.45 vid följande tillfällen:

Maj: 8, 15, 22 och 29 klockan
Juni: 12, 19, 26 och 28 klockan
Juli: 3, 5, 10, 12, 17 och 19

Vad: Dansmix för seniorer
När: 8 maj–19 juli 10.00–10.45 (vid dåligt väder ställs arrangemanget in)
Var: Dunkers kulturhus
Pris: fri entré