Sensommarens goda på Sofiero

PS
Paul Svensson

Efter en skön och varm sommar vrider Sofiero upp temperaturen ytterligare och presenterar Sensommarens goda. Mellan 26 augusti–4 september fyller man den gröna slottsträdgården med extra av allt som gör livet gott att leva. Festligheterna ingår i ordinarie entré och med Kulturkortet har du förstås fri entré till allt kul som händer.

Det blir lite av varje när Sofiero förlänger sommaren 2022. Under tio dagar dundrar man igång en härlig utomhusfest på temat inspiration, kunskap och hälsa. Livsnjutare, nyfikna och specialintresserade trädgårdsfantaster hälsas varmt välkomna till Helsingborgs kungligaste park.

Förvänta dig en färgsprakande tillställning med vackra perenner i full blom, afterwork i orangeriet, glad jazz i trädgården, utställningar, workshops och intressanta föreläsningar. För parkens yngsta besökare kommer det att finnas en massa skojigheter att sysselsätta sig med. Barnen kan få sina gröna tummar och delta i olika odlingsaktiviteter, gå på upptäcktsfärd i den stora parken och måla tillsammans med Lydia Jeppsson. Missa inte heller den nya lekplatsen med en rutschkana som är en fyra meter hög gummistövel och en 180 meter lång äventyrsbana uppe bland de gröna trädtopparna.

För att inte missa allt som händer rekommenderar vi att hålla koll på sofiero.se. Här publicerar man löpande mer information om festligheterna.
Sensommarens goda ingår i ordinarie entré. För dig som har Kulturkortet är det förstås alltid fri entré som gäller, oavsett om det är sensommarfest eller inte. Även barn och unga under 18 år går in utan att betala.

Vad: sensommarfest med kunglig fägring
När: 26 augusti–4 september
Var: Sofiero slott och slottsträdgård
Entré: ordinarie entré 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga under 18 år

Foto: Sophie Håkansson

Lämna en kommentar