Simone Moreno utmanar svenska klassiker genom exotiska influenser

Fideli Österström

Med sydamerikansk rytm får Simone Moreno den svenska musikfloran att blomstra till en exotisk, svenskbrasiliansk trädgård olik allt annat du sett och hört förut. Lördagen 10 november kommer hon äntligen till Helsingborg och Dunkers kulturhus för att bjuda på varm musik och dans.

Simone Moreno är sångerskan med sydamerikanska rötter som lämnade heta Brasilien för lilla Sverige. 15 år senare har hon hyllats för de båda skivorna hon släppt sedan hon reste halva jordklotet runt för att finna sitt nya hem i ett minst sagt kyligare land. Ett lyckat drag, för genom musiken på skivorna Samba Makassa och Planetas har hon lyckats värma upp även de mest svårflörtade av själar, nämligen Sveriges musikrecensenters. Den senare fick dagstidningen DN att jubla och albumet blev även tilldelad det prestigefyllda Manifestpriset. Mest känd för gemene man är hon kanske dock för duetten som hon gjort tillsammans med Timbuktu ”Vem pra Bahia”, eller ”Vi drar till Malmö” som den även kallas.

Simone Moreno har således fångat såväl pressens som musikelitens hjärtan genom sina vackra tolkningar av svenska klassiker. Hemligheten? En touch av Brasilien, förstås. Hon har sjungit för Paul Simon, turnerat i Europa och spelat runt om i Sverige. Simone har även gjort något av det mest svenska en artist kan göra – nämligen varit med i Melodifestivalen. Hon har med framgång värmt upp och fångat Sveriges hjärtan med sin musik och nu är det följaktligen dags för musikentusiaster i nordvästra Skåne att få drömma sig bort till varmare breddgrader under konserten i november.

Kapellmästare för kvällen är soulkungen Anders von Hoffsten.

Konserten ingår i DUNKERS BIG 5 som presentar kända och etablerade artister.

Vad: Simone Moreno
När: 10 november kl. 19:00
Var: Dunkers konsertsal
Pris: 250 kronor, 195 kronor med kulturkort, 120 kronor som student. Köp biljett direkt via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral i receptionen.

Fotograf: Sesse Lind

Lämna en kommentar