Sista chansen att se Helsingborg i konsten

PS
Paul Svensson

Utställningen Helsingborg i konsten har visats på Dunkers kulturhus sedan 10 oktober 2017. Söndagen 23 september är det sista chansen att se de samlade konstverken med motiv från Helsingborg i Klintmans hörna. Utställningen visas i samma avdelning som På gränsen och det är fri entré för alla.

Under nästan ett års tid har besökare på Dunkers kulturhus kunnat spanat in en rad olika vackra konstverk med en gemensam nämnare i utställningen Helsingborg i konsten: Helsingborg. Tavlorna tillhör Helsingborgs museers samling, men själva utställningen i sig har bara varit möjlig att genomföra tack vare ett generöst arv från helsingborgaren Lars Klintman Wollin, som gick bort hösten 2009. Det var hans önskan att stadens invånare skulle få se Helsingborgs vackraste sida via konsten innanför ramarna.

Totalt handlar det om ett fyrtiotal olika konstföremål, mestadels tavlor. Och det mest spännande är att det är nästan lika många konstnärer och stilar som det är antal föremål i utställningen. Missa inte heller den lilla glasmontern vid entrén som visar föremål som tillhörde Lars Klintmans egen samling. Här kan du bland annat kika på en riktig retroryggsäck från Fjällräven (som har tillhört Lars syster), en handdocka från 1930-talet och en massa indian- och cowboyfigurer i elastolin, tillverkade i Tyskland under 1940-talet.

Kanske har du redan nu varit nere i Klintmans hörna och spanat in tavlorna som hänger på väggarna. Eller så funderar du fortfarande på att ta dig ner till Dunkers. Men skynda, utställningen har bara öppet drygt en vecka till och söndagen 23 september är sista chansen att få ta del i arvet som Lars Klintman Follin lämnade efter sig. Fri entré för alla, tack för den.

Vad: Helsingborg i konsten
När: Sista visningsdag 23 september
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré för alla

Lämna en kommentar