Sista chansen innan Shit Happens

HW
Henrik Wilhelmsson

Välkommen tillbaka från högtidshelgerna! Hoppas att du har haft det bra med vänner och familj, inomhus i värmen, med skratt och glada historier och kanske har ni haft besök av tomten? Ja? Bra! Det är ju så julen ska firas! Hos RumEtt på Dunkers visas just nu två utställningar som berör ända in i benmärgen under denna säsong. Shit Happens är Faktums egen utställning (och namnet på årets Faktum-kalender) som lyfter 12 Faktumsäljare och deras levnadsöden.

Shit Happens berättar flera historier som bland annat den om mannen med starka ideologier som flytt från politisk förföljelse, i Chile, bara för att hamna på gatan i Göteborg. Eller historierna om människorna som flytt fattigdom i sina hemländer i hopp om ett bättre liv i Sverige, för att sedan, utblottade, hamna på gatan. Och berättelser om de som på grund av sjukdom eller depression har hamnat i missbruksproblematik och till sist funnit sig själva på gatan, utan familj och pengar. Alla har gemensamt att Faktum blivit deras väg tillbaka till en fungerande vardag och verklighet.

På RumEtt finns också utställningen ”Utan Fast Punkt” som handlar om hemlöshet i Helsingborg. Fem elever från Johans Hedbergs gymnasieskola har gett sig ut på stan för att ta tempen på kunskapen och medvetenheten kring hemlöshet bland Helsingborgare. Lär dig också hur du kan hjälpa hemlösa i Helsingborg.

Se de båda utställningarna nu, sista chansen 6 januari. Fri entré! 

Mer information på Dunkerskulturhus.se/utstallningar.