Sista rycket för Pettson & Co på Dunkers

HW
Henrik Wilhelmsson

Psst…alla barn – se hit!. Nu är det sista chansen att påminna mamma och pappa om att de själva varit barn en gång. Kom in i den underbara sagovärld där Pettson och katten Findus bor. Hälsa på Mamma Mu och Kråkan och lillebror som letar efter sin syster.  Kan du hjälpa honom att hitta henne? Kanske de magiska djuren vet var hon är. För er som är riktigt modiga äventyrare finns det också en gömd skatt!

Dunkers Kulturhus presenterar en värld full av överraskningar byggd på familjekära Sven Nordqvists illustrationer. Kom och skapa egna sagofigurer i verkstaden eller ta en mysstund i läshörnan. Här finns något för alla. Utställningen bjuder in till skratt, kreativitet och skaparglädje.

För mig är utställningen en tidsresa till när jag var 6 år gammal, sittandes på biblioteket och försökte hitta alla de små finurliga figurerna som smugits in i illustrationerna i böckerna om gubben Petsson och hans nyfikna lilla katt. Jag minns fortfarande känslan dessa berättelser gav mig och är det något jag vill ge till nästa generation så är det just magin i dessa skapelser.

Så kom. Kom och återuppliva era barndomsminnen och känslan de gav och låt de små skapa sina egna minnen att ta med sig här i livet.

Pettson & Co pågår till 22 januari.

Läs mer här om Pettson & Co på Dunkers 

Av: Aminah Storborg