SivanDivan går upp på DocLounge

ML
Max Lennartsson

Är du sugen på lite vardagselegans och glamour? Då ska du gå DocLounges förhandsvisning av ”SivanDivan” om hovsångerskan och internationella operastjärnan Siv Wennberg. Siv är kanske inte så känd av gemene man idag – men hon var stor operasångerska under 70-talet och turnerade Europa runt med sin sång och var en stridbar figur i branschen på många sätt.

Få svenska operasångerskor har stått på så stora scener och träffat så många musikaliska storheter i Europa som Siv. Men det var inte säkert att hon skulle sjunga alls från första början. Det var först när hon spelade musik i en kyrkokör för Henry Weman som hennes röst blev uppmärksammad. Därefter debuterade hon på Stockholmsoperan och sedan tog karriären snabbt fart. Hon har haft äran att sjunga med storheter som Birgit Nilsson och Nicolai Gedda och stått på scener i Stuttgart, Berlin, Hamburg, Moskva och London med flera.

Siv tillskriver sitt heta temperament mycket av sina framgångar. Hon hävdar att operabranschen är sällsynt hård och att man måste ha tåga och självförtroende för att slå sig fram. Siv har använt sitt humör flertalet gånger för att få som hon vill och ta sig fram i branschen. Men den temperamentsfulla personligheten har kanske också haft sina baksidor, ibland har hon inte fått just den där rollen som hon önskat…kanske på grund av humöret eller ryktena om henne.

Siv Wennberg är kort och gott en spännande personlighet fylld av historier från en livlig karriär. Ta chansen att träffa henne ikväll på en intim förhandsvisning av dokumentärfilmen ”SivanDivan” på Beijing 8 i Helsingborg. Därtill är även regissören Gustav Ahlgren på plats och pratar gärna om filmen. Detta är ett unikt tillfälle för dig att se en film innan de flesta andra. ”SivanDivan” går upp på Filmstadens biografer.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från Vimeo. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vad? Förhandsvisning av dokumentären ”SivanDivan”

Var? Beijing 8, Helsingborg

När? 3 april klockan 17:00

Biljetter köper du här.

Lämna en kommentar