Sjung tillsammans och må bra

MR
Mikael Rudesjö

Vårens tillfällen för Må–bra–kör för vuxna startar nu. Kom och sjung helt utan krav på prestation. Välkända sånger som alla kan klara av står på repertoaren. Du vet väl om att sång tillsammans är hälsofrämjande? Du ska vara 16 år eller äldre för att delta. Biljetter köper du i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs kulturbutik.

– Ska bli så kul att komma igång, både jag och körsångarna har längtat. Det märks också då det oftast är det slutsålt och folk ”står i kö” för att få en plats, säger Siw Leijon, sångpedagog på Dunkers kulturhus, som håller i Må–bra–kören.

Sång och körsång är bra för hälsan, det finns det mycket forskning på. Förutom att det är roligt och man blir glad av att sjunga i kör så är det också bra för hälsan. Tester visar att stresshormonet kortisol sjunker och att må–bra–hormonet oxytocin stiger. Blodcirkulationen ökar, du får ny energi, sömnen förbättras, immunförsvaret stärks med mera.

– Jag väljer alltid repertoar som jag vet att de flesta känner till. Just nu tänkte jag att vi skulle sjunga låtar från filmens värld till exempel Mama Mia, Änglamark, Fattig bonddräng och sånger från Sound of music. Senare i vår blir det klart vår och sommarsånger som står på repertoaren, säger Siw Leijon.

Under våren blir det Må–bra–kör för vuxna tre fredagar och tre lördagar. Du ska vara 16 år eller äldre för att delta. Biljetter köper du i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs Kulturbutik.

– De flesta kördeltagarna kommer regelbundet, men det händer också att det dyker upp nån som vill överraska en bekant som fyller år, vi har också haft besök av möhippor och svensexor, någon yngre som bjöd sin mormor som födelsedagspresent, enligt Siw Leijon.

Information om Må–bra–kör för vuxna

Plats: Körsalen, Dunkers kulturhus
Pris: 50 kronor per tillfälle

Lämna en kommentar