Ska du besöka Helsingborg i sommar? Skaffa Tredagarskortet!

MR
Mikael Rudesjö

Stadsmässan H22 City Expo är avslutad och vanliga sommaraktiviteter lockar igen. Ska du hälsa på i Helsingborg eller nordvästra Skåne innan slutet av augusti har vi det perfekta kortet för dig – Tredagarskortet. Du får kulturfrihet på skånska och fria entréer till flera olika kulturplatser i Helsingborg och nordvästra Skåne för endast 200 kronor.

Stanna en dag eller två i Helsingborg

Dunkers kulturhus visar utställningar som tar dig med på resor både i världen och i fantasin. t₀ – en ny era tar sig an konsttendenser i både det samtida och det framtida. I Aquanauts – Expeditionen möter du det okända i en innovativ och sinnlig utställningsupplevelse.

Fredriksdal museer och trädgårdar har fokus på den biologiska mångfalden, matlagning utomhus och byggnadsvård. Två dagliga turer berättar både om Fredriksdal tar dig med på en teaterguidning genom historien. Och parken ger alltid ett öppet livsrum för paus och återhämtning.

Om inte alla spännande konserter lockar på Sofiero slott och slottsträdgård kan du njuta av de färgsprakande sommarblommorna i blomstergatan eller ta en tur till Barnens Sofiero med en rutschkana från en fyra meter hög trästövel. Sommaren erbjuder också en utställning om Gert Wingårdh – Sveriges mest folkkäre arkitekt.

Ta dig runt i nordvästra Skåne

Birgit Nilsson museum i Båstad är helt dedikerat hennes fantastiska karriär. Här kan du i princip lära dig allt du vill veta om en av Sveriges främsta artister genom tiderna. Höganäs museum och konsthall upplever du njuta både av konstutställningar och en av Sveriges största och finaste keramiksamlingar. Där finns också en mysig trädgård där du kan njuta av medhavd fika hemifrån.

På Järnvägens museum i Ängelholm finns allt om svenska järnvägar och tåg. Testa hur det är att vara lokförare i simulatorn åk minitåget hela sommaren. För fartälskaren finns Ängelholms flygmuseum där du kan närstudera till exempel J 22, J 29 Flygande tunnan och Jas Gripen.

Plastens hus i Perstorp berättar plastens historia och hur den format vår tid och våra livsstilar. Visste du förresten att den första plasten i Skandinavien tillverkades i Perstorp? På Tomarps Kungsgård i Kvidinge upplever du i sommar utställningen Selma Lagerlöf i Skåne som en inblick i den världsberömda författarens tid i Skåne och vidare ut i världen.

Läs mer om Tredagarskortet

Finns mer tid över så har vi samlat allt du behöver veta om Tredagarskortet på webbplatsen. Bakom Tredagarskortet står Helsingborgs kulturförvaltning och Familjen Helsingborg.

Lämna en kommentar