Skapa din egen vintermagi på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Det är på vintern som naturen återhämtar sig och får sin välförtjänta vila i väntan på en sprudlande vår och blomstrande sommar. Vintermånaderna är smått magiska och på Fredriksdal museer och trädgårdar kan du ta del av det vilande landskapet hela vintern. Här finns det gott om utrymme att upptäcka naturens mysterier och en del av Helsingborgs historia. Det är fri entré till och med 13 april.

Om det är lugn och ro du söker ska du inte missa att koppla av en stund innanför Fredriksdals grindar i vinter. För de naturintresserade finns det en hel del att upptäcka och fotografera i rimfrosten, du kan motionera på området eller bara vara för dig själv en stund. Låt tankarna vandra fritt på de ringlande naturstigarna eller ladda ner någon av museets olika audioguider via appen Guide Helsingborg. De digitala turerna är gratis och innehåller något för de flesta. Det finns en smart guide om växter, en annan som berättar mer om platsen och även en guide speciellt framtagen för friluftsmuseets yngre besökare.

För barn med bus i kroppen
Och på tal om barn finns det en massa kul för dem på plats. Lekområdet Trollskogen har öppet året om och här kan barn med bus i kroppen möta många spännande utmaningar. I Trollskogen finns det bland annat ett stort spindelnät att klättra omkring i och även en liten svampskog där småsmygarna trivs bäst. Här finns också gott om utrymme att springa på och både stockar och stenar som kan bli en del av leken för dem med fantasin som följeslagare.

Värm kropp och knopp med något gott i en kopp
De flesta av museiområdets dörrar må vara stängda för säsongen, men såväl utställningen Tingen i samlandets spår (Kulturmagasinet), trädgårdsbutiken Flora Linnea som trädgårdskafét har öppet. I det senare värmer du både kropp och knopp med något gott i en kopp. Har du hellre med dig en egen picknickkorg finns det bord och bänkar ute i landskapet, i köksträdgården och vid gårdarna. Och har du inte kläder efter väder när magen börjar kurra är dörren in till herrgårdens norra flygel alltid öppen för hungriga besökare.

För dig som kommer till Fredriksdal museer och trädgårdar för att hälsa på lantrasdjuren hittar du fortfarande får, grisar och hästar i hagarna. Det milda vintervädret gör att de trivs bra utomhus. Korna och getterna har dock tagit sig in i stallet över vintern, där de rör sig fritt. Om du vill lära dig mer om lantrasdjuren som bor på Fredriksdal kan du boka en visning i stallet.

Upptäck det vilande landskapet, ta en tur förbi de gamla gårdarna eller utforska det charmiga stadskvarteret med butiker och byggnader från förr. På Fredriksdal museer och trädgårdar hittar du allt för att kunna skapa din egen sköna vintermagi. Museiområdet har öppet dagligen mellan klockan 10.00–16.00 och det är fri entré till och med 13 april.

Vad: Upptäck det vilande landskapet
När: Alla dagar i vinter 10.00–16.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré till och med 13 april 2022

Lämna en kommentar