Skördetid på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

I Fredriksdals köksträdgård växer det en massa gröna, röda och färgglada nyttigheter. Här trängs bland annat vitaminbomben grönkål, morötter, potatis, höstpumpor och rädisor och på fruktträden växer det saftiga äpplen, päron och plommon. I september är det dags att skörda de naturliga godsakerna och för besökarna betyder det förstås en massa roligheter på Fredriksdal museer och trädgårdar. Med Kulturkortet har du fri entré till samtliga arrangemang.

2 september, 11:00-16:00
Familjesöndag: Mat på riktigt
En dag med bara god mat i tankarna och magen. Söndagen 2 september är det dags för Mat på riktigt. Här får du bland annat lära dig att baka surdegsbröd, göra din egen äppelmust, smaka på spännande mat och lära dig mer om helsingborgarnas matkultur under 1940- och 1960-talen.

7, 14, 21 och 28 september, 11:00
Mata husdjuren
Om det är något som husdjuren på Fredriksdal uppskattar så är det att äta. Men vad äter egentligen ett ulligt värmlandsfår? Och grisar Linderödssvinen mycket när de mumsar loss på sin mat? Svaren får du förstås när du följer med och matar husdjuren i stallet och hagarna. Varje fredag i september.

11-23 september, 11:00-16:00
Svamputställning
Visste du att det finns flera hundratals sorter svamp i den skånska naturen? Kantareller och champinjoner är riktiga delikatesser medan flugsvampar knappt ens går att titta på utan att få kramp i magen. Under Fredriksdals svamputställning kan du lära sig mer om de olika svampar som växer i skånska svampmarker.

15-30 september, 11:00-16:00
Fruktutställning
Få är väl de frukter som kommer i lika många färger som äpplen. Kom och titta på en kärnfull utställning som bokstavligt talat bär frukt. Framför allt är det fokus på olika sorters äpplen men även päron. Lär dig mer om allt som har med äpplen att göra så som frukthantering och ursprung. På plats kan du även få tips och råd på hur du bäst tar hand om dina egna fruktträd.

30 september, 11:00-17:00
Mikaeli marknad
En rejäl höstmarknad avrundar Fredriksdals skördetid. Mikaeli marknad hör till helsingborgarnas favorit och är något så mysigt som en riktigt gammaldags skördemarknad. Här kan du kan handla lokalproducerade läckerheter, lyssna på musik, åka häst och vagn, äta gott, dansa eller bara låta dig svepas med i 1900-talets enkla nöjen.

Vad: Skördetid på Fredriksdal
När: September
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie pris 70 kr (100 kr under Mikaeli marknad), fri entré för dig med Kulturkortet och för barn under 18 år

Lämna en kommentar