Släpp flyglarna fria – Helsingborg pianofestival är här

MR
Mikael Rudesjö
Årets artister på Helsingborg pianofestival

Äntligen kan pianomusiken släppas helt fri i Helsingborg och på Dunkers kulturhus. I år utökar pianofestivalen sitt program till fem dagar och inleder ett samarbete med Helsingborgs Symfoniorkester. Som solister säger festivalen välkommen till Federico Colli, Anna Fedorova, Bruce Liu och Roland Pöntinen.

Festivalperioden 25–29 augusti innehåller också Master Class, lunchkonserter, vandrings- och temakonserter i Dunkers kulturhus utställningar samt underhållande, muntlig berättande om musik. Vandringsföreställningen Klavertrampet, förra årets familjesuccé, kommer tillbaka, även denna gång med besök i Dunkers kulturhus hemliga rum. Spektra, vår studio för unga vuxna, bjuder på olika överraskningar.

Ditt inre rymmer en
potentialitet, där grundtoner
och övertoner drabbar samman,
tangodansar fram sin särskildhet.

Ett kraftverk –
du djupa, mörka damm.
Händer nuddar vid dig,
och tonfallet bryter plötsligt fram!

Ur Prolog till en festival av Niklas Törnlund

Om vädrets makter är med oss ser vi även detta år en utomhuskonsert på Dunkers kulturhus trappor mot sundet. Det är festivalens unga och utsökta lunchkonsertister som bjuder på klassiska pärlor, kanske med den sjunkande sommarsolen som fond.

Missa inte chansen att njuta av pianomusik live! Biljetterna släpps 28 juni klockan 10:00. Program och biljettlänkar hittar du på Helsingborg pianofestival 25–29 augusti 2022.

Helsingborg pianofestival är ett samarbete mellan Dunkers kulturhus och Musik i Syd.

Lämna en kommentar