Smaka något grönt på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Vad äter man egentligen som vegetarian eller vegan? Räcker det med en liten sparris- och tomatsallad? Och hur ersätter man animalierna? Vid tre tillfällen i augusti bjuder Fredriksdal museer och trädgårdar in besökare att ta del av det gröna uteköket och alla dess oändliga möjligheter. Ett smakprov kostar 20 kronor och då ingår även ett medföljande recept. Med Kulturkortet har du alltid fri entré till hela museiområdet.

Det finns mycket gott och nyttigt att äta som växer fritt i naturen. I den svenska faunan hittar vi allt från saftiga frukter och vitaminbomber som bär och vi odlar bönor och goda rotfrukter. Den här sommaren bjuder Fredriksdal in till tre gröna smaktillfällen med fokus på det vegetariska och veganska köket. Uteköket har öppet 16, 17 och 25 augusti mellan klockan 14.00–17.00.

Varje smakprov kostar 20 kronor. Hur många olika smakprov som kommer att finnas på plats är ännu lite hemligt, men räkna med några olika. Till varje smakprov får man ett medföljande recept för att kunna göra den gröna maten hemma. Du har ingen rabatt på själva smakprovningen med Kulturkortet, däremot har du fri entré till hela Fredriksdal.

Vad: fresta smaklökarna med något grönt
När: 16, 17 och 25 augusti 14.00–17.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: ordinarie entré 100 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år. Smakproven kostar 20 kronor per smakprov.