Småkusligt på Kärnan

PS
Paul Svensson

Vad skrämmer dig och dina små mest? Är det tanken på kusliga spöken som rasslar i mörkret eller är det mystiska skuggor som anspelar på er fantasi? Vid flera tillfällen under höstlovet kan du ta reda på det här i Småkusligt på Kärnan – sagor och sägner i skenet av fladdrande ljus. Antalet platser är begränsat och det kostar 80 kronor per deltagare.

Kärnan är som gjord för kusliga berättelser. När mörkret sänker sig över staden står Kärnan där och vakar över allt som händer. På den här turen bjuder man in modiga barn och deras vuxna att ta del av kusliga berättelser och spöklika sagor i Helsingborgs äldsta byggnad.

Småkusligt hela vägen upp till toppen
Det blir både mysigt och rysligt när Kärnans sagoberätterska leder er genom tornet med historier som du aldrig har hört förut. Upplevelsen avslutas med att ni får följa med hela vägen upp till toppen för att se Helsingborg upplyst i kvällsmörkret. Till just det här arrangemanget har du inget rabatt med Kulturkortet. Men passa ändå på att besöka tornet med dina barn eller barnbarn för att ta del av tornets på ett litet annorlunda vis.

Förköp biljetter via Helsingborgs kulturbutik
Kusligt på Kärnan sker vid sex tillfällen: 31 oktober 18.00 och 19.30 samt 1–2 november 18.00 och 19.30. Levande ljus sätter stämningen med mörkret utanför tornet. Den tidiga föreställningen är från sju år, den sena föreställningen är från 12 år. Biljetter går endast att förköpa via hbgkulturbutik.se och i entrén på Dunkers kulturhus. För modiga barn och vuxna tillsammans (barn under 18 år måste ha en myndig person i sällskap).

Vad: Småkusligt på Kärnan
När: 31 oktober 18.00 och 19.30 samt 1–2 november 18.00 och 19.30
Var: Kärnan, Slottshagparken
Entré: 80 kronor per person