Snacka konst på Dunkers kulturhus

JK
Jasmin Kraitiss
Dunkers kulturhus

I programserien Snacka konst hålls fördjupande föredrag på olika teman inom konst och den 19 september kommer konstkritikern Linda Fagerström till Dunkers kulturhus. Följer du debatter kring konst är det här ett föredrag du inte vill missa.

Linda Fagerström är en konstkritiker med stor erfarenhet. Hon har frilansat som konstkritiker i mer än 20 år och bland hennes uppdragsgivare finns bland andra Helsingborgs Dagblad Sydsvenskan, Kultur i P1 Sveriges Radio, Expressen Kultur och tidskriften Konstperspektiv. Utöver sitt arbete som frilansande konstkritiker har hon också under många år varit engagerad i den ideella föreningen Svenska Konstkritikersamfundet, där hon varit både vice ordförande och ordförande. Som om det inte vore nog är hon också docent i Konst- och bildvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö där hon forskar och undervisar med inriktning mot modernismen, samtidskonsten, konst i offentliga rum och konstpedagogik.

Torsdag 19 september gästar Linda höstens första Snacka konst på Dunkers kulturhus där hon berättar mer om hur det är att vara konstkritiker.

Snacka konst, som är ett populärt programinslag, är ett samarbete mellan Dunkers kulturhus och Helsingborg konstförening. Och senare under hösten hålls ytterligare ett föredrag som kommer fördjupa sig i ämnet konst som geopolitisk softpower.

Vad: Snacka konst: att vara konstkritiker
När: 19 september 18.00–19.00
Var: Atriet, Dunkers kulturhus
Pris: fri entré

Prenumerera på vårt nyhetsbrev