Snacka om USA-valet.

HW
Henrik Wilhelmsson

Kan du inte få nog av Trumps plumphet och konspirationsteorier kring Clinton? (Har hon en dubbelgångare?) Kan vem som helst blir president, bara man är tillräckligt rik och känd?

Alla tycker något, har åsikter och bryr sig om hur de tänker over there. Och mest av allt håller vi andan när amerikanerna går till val den 8 november. Vem som får världens mäktigaste jobb röner stort intresse och påverkar oss alla. Kom när Dunkers ger sig in i USA-valets cirkus och agerar stadens speaker’s corner i frågan.

Tisdagar klockan 18

Vid sex tillfällen står USA i Dunkers fokus. Professorn, Amerikakännaren och författaren bakom biografin om Hillary Clinton intervjuas på Samtal på Dunkers 1 oktober. Utöver det, installerar sig USA-valet på Dunkers som ett självklart tema för en serie samtal på tisdagskvällar, undantaget premiärkvällen onsdag 28 september, till 1 november.

Inga förkunskaper krävs

Det går knappt en dag utan att vi baxnar över republikanens uttalanden eller undrar hur det ska gå för den skandalomsusande demokraten. Följ den amerikanska valrörelsens uppgångar, nedgångar, retorik, skandaler som kretsar kring Donald Trump och Hillary Clinton på så nära håll det går. Precis som på Dunkers Filosoficafé, krävs inga förkunskaper om politik för en intellektuellt stimulerande kväll.

Diskussionskvällar med teman

Kan vem som helst bli president, bara man är tillräckligt rik och tillräckligt känd? Är det möjligt för en kvinna att vinna en nations förtroende? Varför är det framförallt ungdomarna som vågar tro på den stora samhällsförändringen idag?

I diskussionernas epicentrum modererar Melanie Mederlind utifrån olika teman, från politikerförakt till kändiskultur. Först ut i USA-valet är självaste USA-valpodden i SR P1 som spelar in direkt från Dunkers konsertsal.

Och ja! USA-valet har fri entré för alla. Ingen föranmälan krävs.

Här är alla tillfällen som har med USA och USA-valet att göra:

USA-valpodden i SR först ut 28/9

Under våren har vetgiriga som inte kan få nog av USA-valet följt USA-valpodden med Sara Stenholm (Sveriges radio före detta korrespondent i New York), Anders Ask (Ekots utrikesredaktör) och Ginna Lindberg (utrikeschef för Ekot). När Dunkers USA-höst har premiär 28 september sänder USA-valpodden i P1 direkt från Dunkers.

28 september 18:00 USA-valpodden Under våren har vetgiriga som inte kan få nog av USA-valet följt USA-valpodden med Sara Stenholm (SR:s f d korrespondent i New York), Anders Ask (Ekots utrikesredaktör) och Ginna Lindberg (utrikeschef för Ekot). Vi följer vägen till Vita huset när Dunkers USA-höst sänder USA-valpodden i P1 direkt. Konsertsalen. Fri entré.

1 oktober 14:00 Samtal på Dunkers: Erik Åsard Erik Åsard är professor i Nordamerikastudier med inriktning på statskunskap. Han är en av landets främsta USA-kännare och har skrivit ett flertal böcker om svensk och amerikansk politik, däribland en biografi om Hillary Rodham Clinton. Samtalsledare är Sören Sommelius. Konsertsalen Entré: 175 kronor, Kulturkort 145 kronor, medlem i Föreningen Norden 120 kronor.

11 oktober 18:00 Kändiskultur I jakten på gratis mediautrymme, har politik blivit underhållning? Dunkers foajé Fri entré

18 oktober 18:00 Autenticitet Vad betyder det att vara autentisk i dagens mediasamhälle? Bedöms män och kvinnor olika? Bedöms Trump och Clinton olika? Dunkers foajé Fri entré

25 oktober 18:00 Politikerförakt Många vill hitta nya lösningar utanför etablissemanget. Har vi förlorat förtroendet för våra politiker? Dunkers foajé Fri entré

1 november 18:00 Revolution eller folkrörelse? Är den stora samhällsförändringen möjlig idag? Eller är det bara ungdomarna som behöver tro på framtiden? Dunkers foajé Fri entré.