Snart är Mikaeli marknad tillbaka på Fredriksdal

LL
Louise Lund

Den 24 september är höstens mysigaste marknad tillbaka på Fredriksdal museer och trädgårdar. På Mikaeli marknad fylls museiområdet med matförsäljare, bönder, glada stadsbor, musiker och dansare. Med Kulturkortet har du givetvis fri entré hela dagen.

På Mikaeli marknad hittar du säsongens bästa frukt, grönsaker och bröd samt andra godsaker från lokala bönder och mathanverkare. Kom hungrig och njut av höstens nyskördade läckerheter, grillade korvar och hamburgare eller en fika med hembakade kakor.

Under den här dagen kan små och stora tillsammans lära sig något nytt och samtidigt stilla sin nyfikenhet. Prova bland annat att karda och spinna med ull, blanda färger, göra en egen brosch och se smederna i arbete. Årets tema är fest och firande och du kan göra en tidsresa på 100 år och uppleva gamla tiders marknad och teknik. Handla karameller i strut, ta del av minnen och dofter från förr eller skriv ett brev på skrivmaskin till framtiden.

Inspireras av Helsingborgs unga florister, lär dig mer om svenska äppelsorter och naturens läckra matsvampar. Här träffar du också Fredriksdals museer och trädgårdars egna experter och kunniga personal som berättar om det goda växande. Under hela dagen blir det även musik, dans och upptåg i stadskvarteret. Riksspelmän bjuder upp till dans och goa gubbar fyller gårdar och gränder med sköna melodier.

Dagen till ära är det sista chansen att besöka utställningarna På landet mitt i stan, Teatermuseum i litet format, Tingen i samlandets spår, Vi firar 100 år för framtiden, Öppet magasin och Äppeltider. Passa på!

Sist, men inte minst, vill vi tipsa om att du som brukar förlänga ditt Kulturkort på Mikaeli marknad gärna gör detta innan marknaden i år. Förläng eller köp Kulturkortet online via Helsingborgs kulturbutik eller till fots på Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Här hittar du hela programmet för Mikaeli marknad 2023.

Vad: höstens mysigaste marknad
När: 24 september 10.00-17.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: 150 kronor för vuxen. Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år.