Sofiero, en äkta Helsingborgare

HW
Henrik Wilhelmsson

Rhododendron mår bäst när det är surt i jorden, och får den bara ha det riktigt tjurigt omkring sig så svarar den med det vackraste blomster du kan tänka dig. Blomningen pågår bara under några veckor men när det händer är det som att Sofiero tar på sig finkläderna och… tja, blommar ut.

Därför Sofiero är en äkta Helsingborgare. Precis som resten av staden (både miljö och människor) är slottsparken vacker men sval och ganska så anonym på vintern, för att på sommaren helt komma ut ur garderoben. Efter några sura, fuktiga vintermånader lever vi upp under sommaren och bevisar återigen varför Hbg står utan konkurrens i bästa staden tävlingen.

Om du rör dig i city så ser du att det redan är igång. Men för mig är den offentliga starten den 26 maj när Rhododendronblomning kör igång, och Sofiero återigen står utan konkurrens i vackraste parken tävlingen.

T o m den 17 juni kan du se inspirationsträdgårdar, få guidade turer och framförallt se en vacker, sommarklädd park som lever ut i full blom. Med kulturkortet betalar du inget inträde (ordinarie pris 120 kronor)