Sofiero öppnar upp för en ny blomstrande säsong

LL
Louise Lund
Gula blommor

Ett säkert vårtecken är säsongsöppningen på Sofiero. Den 20 april öppnas grindarna som bjuder in till tre veckor fulla av aktiviteter, guidningar och upplevelser.

Fynda rekvisita
I dagarna tre pågår Sofieros sloppis (=slott + loppis). Mellan den 20 och 23 april kan du fynda rekvisita från tidigare utställningar och evenemang. Du kommer inte att kunna fynda prylar från själva slottet, men däremot massa andra attiraljer såsom böcker och trädgårdssaker.

Blomsterkreationer kända från Instagram
I Vinhuset kommer Sophie Wiking (även känd som Florista på Instagram) visa upp vackra blomsterkreationer. Det blommar även på fler ställen i parken. Happy Fleurs och Kullafloristen har skapat olika blomstrande installationer.

Aktiviteter för barnen
Runt om i parken finns pedagogiska aktiviteter anpassade för de små. Gå på en upptäcktsfärd, lyssna på en mysig sagostund och försök hitta vägen ut från den häftiga labyrinten. För den som gillar höga höjder finns det en höghöjdsbana vid lekplatsen.

Inblick i kungligheternas liv
Har du länge funderat över hur det var att leva på Sofiero slott? Den 28 april har du chansen att få svar på dina funderingar. I Livet på slottet tar Christer Persson oss tillbaka i tiden och ger inblick i det kungliga livet. Han har stenkoll på vad som faktiskt hände bakom kulisserna. Christers mamma arbetade nämligen i slottsköket och hans pappa var slottsvakt.

Bonsai-bonanza
Den 30 april blir det bonsai-bonanza i Rhododendronhuset. Svenska Bonsaisällskapet ställer ut olika träd och svarar på frågor. Har du ett bonsaiträd hemma och vill ha tips kring skötsel? Då är du mer än välkommen att ta med det till utställningen.

Värt att notera är att slottet håller stängt hela året på grund av renovering. Det öppnar igen under våren 2024.

Vad: Med känsla för vår
När: 20 april-7 maj
Var: Sofiero slott och slottsträdgård
Entré: ordinarie entré vuxen 135 kronor. Fri entré med Kulturkortet, Sofieros årskort samt för barn och unga under 18 år. Barn under 16 år endast i vuxens sällskap.