Sök eller nominera till minnespris och kulturstipendium

GS
Göran Svensson

Känner du till någon person, eller organisation, som du tycker har gjort en prisvärd insats för kulturarvet i Helsingborg? Då kan Gisela och Oscar Trapps Minnespris vara aktuellt. Eller har du, eller någon annan som du känner till, gjort andra insatser på kulturens områden? Då kan Helsingborgs kulturstipendium vara lämpligt. Då är det bara att söka själv eller skicka in nominering till något av dessa priser och stipendier och hoppas på det bästa. Du har till 15 mars på dig. Den 6 juni på Fredriksdal har vi resultatet.

Under nationaldagsfirandet på Fredriksdal 6 juni tillkännages det både vem som föräras årets Gisela och Oscar Trapps Minnespris och Helsingborgs stads kulturstipendium. Det är helt nytt för i år att även årets kulturstipendiater får sina utmärkelser då. Detta efter att hela processen med att ansöka eller nominera har flyttats fram. På så sätt blir det extra festligt denna högtidsdags på Fredriksdal under nationaldagsfirandet.

Så, tycker du att det låter spännande och känner dig manad att nominera eller rent av att ansöka själv har du till den 15 mars på dig. Hur du ansöker hittar du nedan.

Vem kan få Gisela och Oscar Trapps minnespris?
Minnespriset tilldelas en person eller organisation som på ett utmärkande sätt för kulturarvet i Helsingborg framåt. Det kan vara en person som bor i Helsingborg, en organisation som är verksam och har sitt säte i Helsingborg eller en person eller organisation som har annan särskild anknytning till staden.

Tidigare pristagare
2017: Helsingborgs skolmuseiförening
2018: Camilla Bergvall, projektledare för historieprojektet Kvinnokarta Helsingborg
2019: Föreningen Vi Älskar Valhalla

Nominera till Gisela och Oscar Trapps minnespris här
Läs mer här: Gisela och Oscar Trapps Minnespris

Vem kan få Helsingborgs stads kulturstipendium?
Kulturstipendiet är en hjälp och uppmuntran till fortsatt konstnärligt skapande för unga personer. Kulturstipendium kan delas ut till personer som är födda eller bosatta i Helsingborg eller vars verksamhet har anknytning till staden. Kulturstipendiet ges till person och inte till specifika projekt.

Tidigare kulturstipendiater
2017: poeten Sophie Andrée och modedesignern Irma Skjöth Hedlund.
2018: musikalartisten Natasja Jean-Charles och konstnären och musikern Gustaf Holtenäs.
2019: illustratören Erik Svetoft och folkmusikern Frida Höfling.

Ansök till Helsingborgs kulturstipendium här
Nominera till Helsingborgs kulturstipendium här
Läs mer här: Kulturstipendium

Lämna en kommentar