Sommar på bibblan

TE
Tommy Esbjörnsson

I sommar kommer IT-verkstaden att bege sig ut till områdesbiblioteken och träffa barn och ungdomar. Den fina, röda bibliotekscykel kommer att finnas på olika ställen i staden. Den lika färgglada bokbussen kommer att parkera nära där du bor.

Vill man hänga på Stadsbiblioteket går det bra hela sommaren. Varför inte passa på att anmäla sig till skrivarcirkeln ”Skriv i sommar”? Liksom förra året är temat att skriva om Helsingborg. Ett utmärkt tillfälle att utveckla och fördjupa sig i det egna skrivandet tillsammans med andra under lättsamma former.

Det kommer även att bli fullt ös på barnavdelningen: spelklubbar, odlingsklubbar, sommarverkstäder och tips om bästa sommarläsningen avlöser varandra.

Josefin Andersson, verksamhetsutvecklare Helsingborgs bibliotek, har en del övriga tips:

”Själv har jag samlat på mig en varierad lista med bra böcker inför sommaren som bland annat består av Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr, Hydroponisk odling av Niklas Hjelm och Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark. I planen finns även att lyssna på Wilhelm Mobergs Vår stund på jorden, som gått som radioföljetong under våren samt John Ajvide Lindqvists X – den sista platsen.
Jag vill även lyfta den digitala tjänsten Goodreads. På www.goodreads.com kan du göra personliga läslistor, recensera det du läst och ta del av andras rekommendationer.”

Är du i sommarstugan någonstans i nordvästskåne så har du fler tips på www.bibliotekfh.se

Lämna en kommentar