Sommar på Sofiero

Minst ett besök på ett ljuvligt sommarblomstrande Sofiero är ett måste. Parken är en av våra absoluta favoriter för en picknick och sommarutflykt. Här kan du njuta av den kungliga historiens vingslag, planteringar i olika teman, utställningar och barnen har sin speciella plats nere i ravinen vid lekstugorna. Ta en fika i Slottscaféet eller gör din egen gofika och ta med till vinhuset eller gräsmattan med utsikt mot Danmark.

JULI

29 juli – 4 augusti Målarvecka 10.00-18.00
De som tar med sig målarutrustning får fri entré till parken under denna vecka. Vad skulle du inspireras att måla av på Sofiero? På med målarrocken och låt kreativiteten flöda!

AUGUSTI

8 augusti Sommarflorsvandring 17.00
Trädgårdsdesigner Sara Bratt guidar bland sommarens blomsterkompositioner i parken. Fri entré och visning för dig med Kulturkort.  Hör Sara berätta om trädgården och arbetet med att planera för den varje år. Ett säkert inspirationskort till den egna trädgården.

23– 25 augusti Den stora trädgårdsfesten 10.00–18.00
Den kallas inte Den stora trädgårdsfesten för intet. Här samlas branschens kreatörer, utställare, och intresserade. En höjdpunkt på trädgårdsåret. Trädgårdsdrömmar blandas med tips om hur vi kan ägna oss åt hållbart trädgårdsodlande.

UTSTÄLLNINGAR

10 maj–22 september Carl Milles – Drömmare och skulptör
En utställnings om tar dig ut i parken och fortsätter in i Orangeriet. En av höjdpunkterna för Sofiero säsong 2019. Carl Milles (1875–1955) är Sveriges främsta internationella skulptör och hans skapelser finns representerade över hela världen. I år visas delar av hans verk och skisser på Sofiero. I Sverige har Carl Milles skulpturer blivit ett signum för flertalet städer; Poseidon i Göteborg, Europa och tjuren i Halmstad, Folke Filbyter i Linköping och här i Helsingborg står Sjöfartsgudinnan och blickar ut över vattnet vid hamnen.

BARNENS SOFIERO

Barnens plats på Sofiero där de kan leka likt prinsessan Ingrid och hennes bröder gjorde för hundra år sedan. De kan lära sig om växter och plantering, klä upp sig i prins- och prinsesskläder eller inta drakborgen intill.

Lämna en kommentar