Sommaren på Sofiero

LL
Louise Lund

Nu blommar det för fullt på Sofiero och med Kulturkortet går du in med fri entré. På midsommarafton bjuds det in till ett firande med kunglig glans. Under juli månad kommer du att kunna njuta av en snittblomsodling i köksträdgården. Spana också in sommarens utomhuskonserter och passa på att slå dig ner i grönskan för en härlig picknick.

Midsommar med kunglig glans
Sofiero bjuder in till ett traditionellt midsommarfirande i vacker miljö. Det blir sång, dans och lekar för hela familjen. Mellan klockan 12 och 16 pågår firandet som äger rum på den kungliga fotbollsplanen. Runt midsommarstången bjuds det upp till dans flera gånger under dagen. Du kan också prova lyckan i chokladhjulet och köpa lotter. Passa också på att utmana familj och vänner i dragkamp och säckhoppning. Mat och dryck kan du antingen köpa på plats i Orangeriet eller packa med picknickkorgen och slå dig ner i gräset. Med Kulturkortet har du fri entré.

Slow flowers-trenden intar köksträdgården
Slow flowers trendar just nu i hela landet. Det innebär snittblommor som är hållbart odlade utan både besprutning och onödiga transporter. Snart kommer du att kunna njuta av en snittblomsodling i Sofieros köksträdgård. Odlingen är skapad av Mona Wembling, som är en så kallad blomsterbonde, och du väntas kunna beskåda odlingen från juli till september.

Musikupplevelser i det gröna
I sommar gästas utomhusscenen av flera välkända artister. Njut av konserter med Håkan Hellström, Laleh, Gyllene Tider, Miss Li och Tomas Stenström. Priser och mer information hittar du på Sofieros hemsida.