Sommarens mest väldoftande dagar

PS
Paul Svensson
Rosdagar

Det mesta handlar om rosor på Fredriksdal museer och trädgårdar 29 och 30 juni. I dagarna två står den vackra rosen i fokus under Rosdagar. Följ med på guidade vandringar och låt dig bli inspirerad av experter samtidigt som du får praktiska råd och tips.

I årets upplaga av Rosdagar finns flera kända och erfarna experter på plats. De är här för att ta del av allt det där fina och väldoftande som händer i rosariet på Fredriksdal museer och trädgårdar. Kom och bli inspirerad när Lars Åke Gustavsson, Heidi Mikkonen, Henrik Morin, Krister Cedergren, Max Sommelius och Lena Ansebo berättar och visar mer om den fantastiska rosen.
Trädgårdsmästarna ger praktiska råd om trädgård och odling, sortbestämmer rosorna du har med dig och tipsar också om trädgårdsrosor och snittblommor.

Under lördagen finns också författaren, journalisten och odlaren Elin Unnes på plats. Elin är just nu högaktuell på Fredriksdal med utställning Biofili – en kärlekshistoria av Elin Unnes. Fråga gärna Elin om odlingstips och låt henne berätta mer om växternas mystiska liv. Kanske har hon något spännande att berätta om rosor som du inte kände till tidigare. För vem vet egentligen vad de där färgglada blommorna pysslar med när mörkret faller på?

Allt som sker under Rosdagarna ingår i ordinarie entré. Med Kulturkortet har du förstås alltid fri entré till Fredriksdal museer och trädgårdar. Kom och njut av sommarens mest färgglada arrangemang. Rosdagar tar plats 29 och 30 juni 10.00–17.00.
fredriksdal.se hittar du komplett program samt praktiskt information som kan vara bra att känna till inför ditt besök.

Vad: Rosdagar 2024
När: 29–30 juni 10.00–17.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar, rosariet
Pris: ordinarie entré 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år