Sommarfilmer i juni på Röda Kvarn

PS
Paul Svensson
Sommarbio

Filmsommaren 2023 öppnar starkt och i juni är det premiär för en rad stora filmer på Röda Kvarn i Helsingborg. Den här månaden visas bland annat Wes Andersons nya film, Harrisson Ford gör comeback som Indiana Jones i The Dial of Destiny och Stephen King vill skrämmas i sommarvärmen. Med Kulturkortet får du fin rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket kommer laddat med rabatter på biobiljetterna och en massa annat gott.

Vi börjar med De åtta bergen och The Boogeyman som båda har premiär fredag 2 juni. De åtta bergen kommer från Italien och är vinnare av Jurypriset på Cannes filmfestival 2022. Filmen handlar om de två vännerna Pietro och Bruno och deras vänskap från barnsben till vuxen ålder men också om den moderna människans längtan och sökande.
Något mörkare blir det sedan i skräckthrillern The Boogeyman, som bygger på en av Stephen Kings läskiga berättelser. Vad gömmer sig egentligen i mörkret under sängen?

Wes Anderson lockar stjärnorna
Fredag 9 juni är det premiär för Wes Andersons senaste film, Asteroid City. Filmen utspelar sig i en påhittad, amerikansk ökenstad på 1950-talet. Det här är en klassisk Wes Anderson-rulle med snygga omgivningar, märklig dialog och med den där härligt knasiga känslan som bara finns i Wes filmer. Och självklart är rollistan stjärnspäckad med skådespelare som Scarlett Johansson, Tom Hanks, Willem Dafoe, Edward Norton, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Adrian Brody, för att nämna några.

Veckan senare är det dags för nästa premiär. Komedin Blackberry handlar om uppfinnaren Mike Lazaridis och säljaren Jim Ballsillie framgångshistoria, och sedermera fiasko, med den lilla telefonen Blackberry. Upp som en sol och ned som en pannkaka. För regin står Matt Johnson.

Indiana Jones comeback
Månadens kanske största blockbusterfilm har premiär 28 juni. Än en gång axlar Harrison Ford rollen som arkeologen Indiana Jones. Det här är den femte filmen i serien där Indiana Jones tar sig an uppgiften att rädda världen undan mörka makter, Filmen är regisserad av James Mangold och i övriga roller ser vi Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas. Shaunette Renee Wilson och John Rhys-Davies.

Feel good-mys från Storbritannien
Junis finaste film heter Harold Frys oväntade vandring och bygger på boken av Rachel Joyce. Här får vi följa med Harold på en pilgrimsfärd genom England på väg till en gammal kollega som ligger på hospice flera hundra mil från där Harold startar sin resa. Längs vägen möter Harold både människor och djur som slår följe och snart blir färden en nationell nyhet. I huvudrollen ser vi Oscarbelönade Jon Broadbent och Penelope Wilton. En film som träffar hjärtat rakt på den där platsen där allt känns mysigt och fint.
Samma dag har även komedin No Hard Feelings premiär. Här ser vi Jennifer Lawrence i huvudrollen som Maddie, vars trasiga ekonomi tvingar henne att ta ett udda jobb där hon ska dejta en introvert 19-åring. Det visar sig snart att den udda tonåringen inte alls är som han verkar.

Klassiker i sommarvärmen
I juni visas också en rad klassiker på bioduken. Missa inte chansen att ta del av filmhistoria med Clockwork Orange (visas från 2 juni), Casablanca (visas från 2 juni), Trollkarlen från Oz (visas endast 29 juni) samt det danska mästerverket Babettes gästabud (30 juni).

Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning.
För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning.

biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: rabatter och förmåner på Röda Kvarn i sommar
När: juni 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet