Sommarkultur 2018 på Dunkers

PS
Paul Svensson

Den som spar hen har. Men den som har ett Kulturkort sparar ännu mer den här sommaren. Vi spanar in vad Helsingborgs kulturhögborgar har att erbjuda under juli och augusti. Först ut blir ett sommarbesök på Dunkers kulturhus som har allt från sköna utställningar till dans och pianofestival på repertoaren.

Om du tänker på konst så fort du hör Dunkers nämnas är det hög tid att tänka om. Den här sommaren bjuds det även på svängiga danskvällar på kajen mot sundet, teaterföreställningar och introvisningar av huset. Men vi börjar i utställningshallarna då det visas inte mindre än fem olika utställningar på Dunkers den här sommaren.

Shaun Tan – Lost Things: 14 april – 12 augusti
Shaun Tan har nyckeln till en främmande värld. En värld han gärna delar med sig av via härliga illustrationer och bildböcker. Motiven är oftast en kombination av det ovanliga i det vanliga. Fri entré med Kulturkortet.

The Climate Experiment – Bigert & Bergström: 5 maj – 21 oktober
Vad gör vi egentligen med jorden? Hur påverkar vår framfart morgondagens väder och klimat? Hur använder sig människan av vädret? Konstnärsduon Bigert & Bergström tolkar dessa frågor på ett lekfullt vis. Fri entré med Kulturkortet.

Miss Lyckat By Museum of Failure: 2 juni – 6 januari 2019
Här visas produkter och tjänster som av olika anledningar floppat och stämplats som totala fiaskon. Men också produkter som gjort stor succé genom att först floppa. Visste du till exempel att Ahlgrens bilar egentligen var menat att bli marshmallows men att smeten blev för hård? En utställning att skratta åt. Fri entré med Kulturkortet.

På gränsen: Basutställning
En utställning om Helsingborgs historia. Från det lilla till det stora och lite där emellan. Föremål och berättelser från en svunnen tid och om både viktiga och mindre viktiga personer. Fri entré för alla.

Helsingborg i konsten: Till och med 23 september
Här kan du spana på konstverk med Helsingborgsmotiv. Samtliga konstverk ingår i Helsingborgs museers samling. Utställningen pågår till och med 23 september. Fri entré för alla.

Introvisningar av Dunkers kulturhus
Vill du lära dig mer om Helsingborgs mesta kulturhus? Då ska du inte missa sommarens speciella introvisningar. Vänner på besök från utlandet? Ta med dem. Visningarna sker både på svenska samt på en rad andra språk, så som arabiska, tyska, engelska och kantonesiska (för att nämna några). Fri entré. På dunkerskulturhus.se hittar du mer information om när, hur och var.

Dans på kajen mot sundet: 19 och 26 juli 17:00-20:00, 3-4 augusti 17:00-20:00
Sommardans på kajen mot sundet. Kultur det svänger om. En lokal dansförening håller i kvällens dans och visar hur det går till. Sen är det fritt fram att svänga på benen. Fri entré för alla.

Ankomsten – teaterföreställning: 27 juli 13:00, 28 juli 13:00 och 17:00
Missa inte att njuta av den kritikerrosade föreställningen Ankomsten. Historien bygger på Shaun Tans bok med samma namn. Fri entré för alla.

Helsingborg pianofestival: 30 augusti – 2 september
Några av världens bästa pianospelare kommer till Dunkers. Även föredrag, familjeprogram, masterclasses, lunchkonserter med mer. Med Kulturkortet får du finfina rabatter på biljettpriset. Surfa in på dunkerskulturhus.se för att läsa mer om pianofestivalen.

Vem hade kunnat tro att det händer så pass mycket på Dunkers under sommaren? Och detta är ändå bara toppen av kulturisberget. Sommarkultur som går att njuta av oavsett om det är strålande solsken eller regn.

Vad: Sommar på Dunkers kulturhus
När: Juli-augusti 2018
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn upp till 18 år, ordinarie entré 70 kr

Lämna en kommentar