Sommarkurser med kulturskolan

PS
Paul Svensson
Sommarkurser

Tack vare Helsingborgs kulturskola slipper Helsingborgs barn och unga gå sysslolösa i sommar. Nu kan de istället lära sig något kreativt nytt eller fördjupa sig inom något de redan är intresserade av. Kulturskolan arrangerar sommarkurser i allt från sång och gitarr till filmskapande och en skrivverkstad tillsammans med Helsingborgs bibliotek.

Från stranden till Helsingborgs kulturskola, eller precis tvärtom. Det spelar egentligen ingen roll. Det viktigaste är att i sommar kan unga helsingborgare kombinera skönt strandhäng och sand mellan tårna med kreativa kurser tillsammans med Helsingborgs kulturskola. I skrivande stund kan man anmäla sig på tio av de 12 kurserna. Passa på att tipsa dina barn, barnbarn eller barn du känner om sommarlovet på kulturskolan.

Scenen är din
Här får de möjlighet att sjunga, spela gitarr, skapa musik, lära sig mer om hur man gör film, spela folkmusik på fiol, skriva prosa och poesi, testa ukulele och keyboard. I början av augusti arrangerar man också ett teaterkollo för unga i åldrarna 13–15 på Fredriksdal museer och trädgårdar tillsammans med Anagram Live. Det är en kostnadsfri dagskolloverksamhet där deltagarna får en inblick i Fredriksdalsteaterns historia och magi samtidigt som de lär sig mer om teaterns värld.

Anmälan online
Helsingborgs kulturskolas webbplats kan du läsa mer om de olika kursernas innehåll. Här hittar du också länkar till hur man anmäler sig och praktiskt information som datum, klockslag och antalet lediga platser. Gällande kursavgifter är ungefär hälften av kurserna gratis och övriga kostar mellan 300–900 kronor per barn.

Vad: sommarkurser
När: juni, juli och augusti
Var: Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborgs stadsbibliotek och Tryckeriet
Pris: 300–900 kronor, ungefär hälften är kostnadsfria