Sommarläsning för vuxna med Helsingborgs bibliotek

PS
Paul Svensson

Under ett parasoll på stranden, hemma i trädgården eller på tåget på väg mot nya äventyr. Det finns många platser att läsa böcker på. Den här sommaren vill Helsingborgs bibliotek uppmuntra till ännu mer läsning och arrangerar Sommarboken för vuxna mellan 1 juni–31 augusti. Konceptet bygger på att man under tre månader ska läsa eller lyssna på och betygsätta fem böcker från 22 olika kategorier. Sommarläsningen avrundas med en bokfest 13 september på Ringstorps bibliotek och Råå bibliotek.

För att vara med i Sommarboken hämtar man först ett häfte på valfritt bibliotek i Helsingborg. Häftena kommer att finnas på plats från och med 1 juni. Vilka böcker man väljer att läsa eller lyssna på är valfritt så länge de passar in i de olika kategorierna som finns i häftet. Det kan till exempel handla om böcker som utspelar sig på en plats som du vill besöka, böcker du älskade som ung, böcker med fula omslag, böcker du tycker verkar provocerande eller böcker där ett djur har en viktig del i handlingen.

Förutom att läsa eller lyssna ska man även skriva ett kort omdöme och betygsätta böckerna och sedan lämna in häftet till biblioteket igen senast 31 augusti. I häftet finns det mer information om hur man går tillväga, vilka kategorier man kan välja bland samt anmälningsinformation till avslutningskvällen på Ringstorps bibliotek och Råå bibliotek 13 september. Avslutningskvällen är valfri att deltaga på och det kostar inget att vara med. Under kvällen kommer det att bjudas på tilltugg, boktips och litteraturstatistik. Man lottar även ut ett antal pocketböcker bland deltagarna.

Vad: sommarläsning för vuxna
När: 1 juni–31 augusti
Var: häftet hämtar du på valfritt bibliotek inom Helsingborgs stad

Foto: Lotta Wittinger