Sommaröppet i Pålsjö mölla

HW
Henrik Wilhelmsson

Efter att ha varit stängd en längre tid öppnar Pålsjö mölla igen. Från och med 17 juni håller kvarnen öppet söndagar under sommaren mellan klockan 13:00-16:00. Passa på att besöka en av Skånes få bevarade vattendrivna kvarnar. Fri entré för alla. 

Bara ett stenkast från den pulserande citystranden Fria bad ligger Pålsjö mölla. På en plats med anor. En plats där det funnits en vattenmölla och kvackande änder sedan 1660-talet. Dagens mölla uppfördes dock inte förrän 1824 och var i bruk fram till 1901. Åtta år senare köptes möllan av Helsingborgs stad som 1949 överlät kvarnen till Helsingborgs museer.

Möllan öppnar nu igen tack vare ett samarbete mellan Helsingborgs museiförening och Helsingborgs museer. Passa på att få en inblick i hur livet som mjölnare kunde se ut. Under ditt besök kan du besöka bostaden samt kvarnrummet i möllan.

Vilken är din anledning att besöka kvarnen? Är det för att få vatten på din egen historiska kvarn? Som en del av en kulturhistorisk utflykt i Helsingborg? Eller kanske för att få en fin bild på dig själv vid möllan medan du mater änderna? Oavsett anledning är alla välkomna att besöka Pålsjö mölla varje söndag under sommaren.

Vad: Pålsjö mölla När: Sommarsöndagar 13:00-16:00 Var: Pålsjö Pris: Fri entré