Sommarteater i Helsingborg

PS
Paul Svensson
Teater

I sommar råder det teaterhysteri i Helsingborg. Med Kulturkortet får du fin rabatt både på Adde Malmbergs Nötter som spelas på Fredriksdalsteatern och Eva Rydbergs Ett resande teatersällskap som ges på Sundspärlans friluftsteater.

I det gröna lummiga på Fredriksdalsteatern står förväxlingshumor i fokus i föreställningen Nötter. Handlingen kretsar kring den gröna kursgården Nötter, vars framtid hänger på en skör bönstjälk. I sann fars-anda blir det förstås en hel del missförstånd som skapar total förvirring bland kursgårdens personal och gäster.
Adde Malmberg står för manuset och spelar även med i föreställningen tillsammans med välkända ansikten som bland andra Babbel Larsson, Sanna Persson Halapi och Nils Dernevik.
Nötter spelas torsdag till söndag till och med 11 augusti. Mer att läsa och digitala biljetter finns på fredriksdalsteatern.se.

På Sundspärlans friluftsteater är det välrenommerade Eva Rydberg som håller hov på scenen i komediklassikern Ett resande teatersällskap. Med sig har hon Ewa Roos, Hampus Nessvold, Andreas T. Olsson och ett par riktiga publikfavoriter från föreställningar genom åren.
Ett resande teatersällskap utspelar sig 1924 och är till bredden fylld av lust till teatern, skrattet och publiken. Precis som i originalet får vi följa två konkurrerande teatersällskap som av okänd anledning blivit dubbelbokade till samma datum. Och självklart blir det tonvis med komiska förvecklingar men också en hel del sång och musik i väntan på att dubbelbokningens knut ska nystas upp.
Ett resande teatersällskap spelas till och med 11 augusti. På evarydberg.se hittar du mer information om föreställningarna och här kan du också köpa biljetter digitalt.

För dig med Kulturkortet väntar fin rabatt om 100 kronor på de båda föreställningarna. En vuxenbiljett till Nötter kostar 515 kronor och till ett Resande teatersällskap kostar ordinarie biljett 550 kronor.

Vad: sommarteater i Helsingborg
När: till och med 11 augusti
Var: Fredriksdalsteatern och Sundspärlans friluftsteater
Pris: 100 kronor i rabatt på ordinarie pris med Kulturkortet

Foto: Johan Löfquist