Sommarvisningar på Dunkers kulturhus

JD
Julin Davenius
Sommarvisningar

Oavsett om du är konstälskare, historiefantast eller bara vill ha en trevlig och lärorik stund är Dunkers kulturhus sommarvisningar ett perfekt val. Ta del av konstverk och historiska föremål och hör spännande berättelser och anekdoter från kunniga pedagoger. Och kanske lär du dig något kul som du annars hade missat om du besökt utställningen på egen hand. Visningarna ingår i ordinarie entréavgift och med Kulturkortet är det fri entré.

Sommarens visningsprogram bjuder på en blandning av utställningar. Följ med på en kombinerad visning i Arvida Byströms rosaskimrande värld i Cut the cake och utforska djurens perspektiv genom Julia Lindemalms fotografier i De Andra.

I utställningen Bakom kameran får du tillsammans med en pedagog lära dig mer om en av Helsingborgs mest kända fotografer, Alfred B. Nilson. Alfred var kunglig hovfotograf under åren 1899–1918 och har med sin kamera fångat både det kungliga livet och det vardagliga Helsingborg.

I Dunkers kulturhus senaste utställning, Om Helsingborg, kan du lära dig mycket som är värt att veta om stadens historia, vilket är en hel del då dess historia sträcker sig runt 10 000 år bak i tiden. Upptäck bland annat Helsingborgs första elbil, en likvagn som berättar om sorgliga farväl och skatten från Todarp. Och mitt i allt detta kan du även möta Peter Karlsson, en av Helsingborgs första borgmästare, vars tillvaro och gärningar föds på nytt genom modern augmented reality-teknik.

Vad: sommarvisningar
När: samtliga datum på dunkerskulturhus.se
Var: Dunkers kulturhus
Pris: visningarna ingår i ordinarie entré, fri entré med Kulturkortet