Söndagarna blir roliga igen!

TE
Tommy Esbjörnsson

Söndagsscen på Dunkers kulturhus startar med några fantasifulla figurer som besöker jorden. Sedan fortsätter det under sju söndagar där man bland annat möter vampyrsångaren Valentin von Törst, Pettson, bråkande drakbarn och den stickande krokodilen Hugo.
Sportlovsteatern denna gång handlar om att rädda en örn på Nordpolen. Tror vi.

Entré: 60 kronor, biljetter bokas på 042-10 74 00 eller i Dunkers biljettkassa.
Biljettsläpp 14 december 10:00.

26 januari 15.00
Miramos med Danskompaniet Spinn
Här får du möta fyra fantasifulla varelser som är på tillfälligt besök på vår blågröna planet. Men var kommer de ifrån och vad gör de egentligen här? En ordlös och lekfull föreställning med dans, teater och klassisk musik (4–8 år). Föreställningen är 45 minuter inklusive tio minuter rörelseverkstad.
Ingår i Tema Funktion 2020. Samarrangemang med Medborgarskolan.

2 februari 15.00
Skräckkabinettet
En spektakulär rockshow för hela familjen. Vampyrsångaren Valentin von Törst, mumiegitarristen Akhenaton den Allsmäktige, spökbasisten Vita Frun och monsterrocktrummisen Grym får oss att fundera på rädslor och hur vi kan övervinna dessa. Skräckkabinettet syntes i somras i barnprogrammet Sommarlov på SVT barn. Konserten är 60 minuter. OBS Entré 100 kronor.

9 februari 15.00
Pettsons värld med Alice och Camilla
En härlig blandning av Sven Nordqvists älskvärda karaktärer som spelades första gången på Dunkers kulturhus under utställningen Pettson & Co. Här möter du Mamma Mu och Kråkan, Pettsson och Findus samt ett par överraskningar (3–8 år). Föreställningen är 40 minuter.

1 mars 15.00
Vill ha hund med Dockteater Tittut
En dröm för många. Tänk att man kan toklängta efter en hund, en alldeles egen. Och helt plötsligt står den där. Det är kärlek. En lekkamrat, en tröst i mörkret, värt allt besvär. För även om det blir jobbigt, brukar det ordna sig till det bästa. Eller? En dansande, längtade pojke, en upptagen pappa och en glad, nyfiken hund (2–6 år). Föreställningen är 40 minuter. Samarrangemang med Folkuniversitetet.

8 mars 15.00
Drakungar med Teater 23
En fantasyberättelse om syskonbråk och smådrakar. Det vankas bråk och osämja hemma i drakgrottan. Varför kan de två små drakbarnen inte samsas och vara snälla mot varandra? En berättelse om den där glödande ilskan man känner i sin lilla kropp när man inte vill dela sin tillvaro, sitt hem och framför allt sin mammas kärlek med ett irriterande syskon. Efter föreställningen får barnen upptäcka och leka i drakgrottan på scenen (3–5 år). Föreställningen är ca 40 minuter. Samarrangemang med Vuxenskolan

15 mars 15.00
Hugo – elak, blodtörstig och jättefarlig? Med Boulevardteatern
Krokodilen Hugo är inte som andra krokodiler, han älskar att sticka och baka. Efter att han har lämnat sitt liv som lindansare på cirkus hamnar han i en skog. Det visar sig inte vara lätt för Hugo att skaffa nya vänner, för så fort han visar sig flyr de andra djuren. Hugo är stor, grön och hårdhudad och har ett hjärta av guld. Ganska snabbt kommer han på en plan för hur han ska bli accepterad för den han är (3–8 år). Föreställningen är 45 minuter. Samarrangemang med ABF.

22 mars 15.00
Bokstavsbyrån med Zebradans
Stackars Inger och Sanna har mycket att göra. Telefonen ringer hela tiden och de löser olika problem. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav? Publiken får hjälpa till att ljuda och skapa ord så mycket den bara orkar, för sätter man samman olika ord kan de plötsligt få eget liv och förvandlas till dans och en härlig låt (från 5 år). Föreställningen är 45 minuter. Samarrangemang med Sensus.

19–20 februari 10.00 och 13.00
Lovföreställning: Polarörnen med Teateri
Stina är åtta år och hon har inga kompisar. Åtminstone är det vad andra tror. Stinas bästisar är nämligen en cool pingvin i plast och en tomte i plysch. När Stina och hennes familj flyttar till en ny stad så trivs Stina inte. Då kommer det helt plötsligt ett paket från hennes upptäcktsresande mormor med tre saker och ett brev. Stina måste genast resa till Nordpolen och rädda…ja, vad är det hon ska rädda? Föreställningen är 45 minuter.

Lämna en kommentar