Söndagsscen online i mars

PS
Paul Svensson

Inte ens häxor, sammetsmjuka mullvadar eller utflykter till månens baksida går säker för pandemin. Men om man istället flyttar online kan alla njuta av dem på ett tryggt och säkert sätt. I mars sänder Dunkers kulturhus tre föreställningar av Söndagsscen digitalt och bjuder dessutom på virtuellt för- och eftermingel för barn och deras vuxna.

Söndagsscen har länge varit ett populärt inslag för barnfamiljer på Dunkers kulturhus. Och för att showen ska kunna fortsätta tar man nu steget över till den digitala teaterscenen. Det betyder att vårens föreställningar kommer att kunna ses via mobilen, surfplattan och på datorn. Biljettpriset är 60 kronor och då ingår även trevligt för- och eftermingel i anknytning till föreställningarna via Zoom. När du köper en biljett får du också mer information och instruktioner hur du gör för att kunna mingla virtuellt.

Söndag 7 mars 15.00
En häxas dagbok med Pygméteatern (4-10 år)
Är alla häxor ondskefulla? Eller finns det också snälla häxor där ute? Den frågan får vi svar på i Pygméteaterns föreställning. De vänder och vrider på det här med häxor. Och vad gör egentligen en häxa till en häxa? Nu är det hög tid att få höra häxans version av vad som hände med de där två barnen som övergavs i skogen och hittades av en…häxa.
Speltid är 45 minuter.

Söndag 14 mars 15.00
Igelkotten och mullvaden med Dockteater Tittut (2-6 år)
Går det att vara vänner fast man är olika? Igelkotten och mullvaden trivs jättebra tillsammans men ibland blir det ganska krångligt när man är så olika. Igelkotten är en snabb rackare med spetsiga taggar. Mullvaden är försiktigt och mjuk som sammet. Trots sina olikheter, eller kanske precis därför, är de mycket goda vänner.
Speltid är 35 minuter.

Söndag 21 mars 15.00
Utgrävningar på månens baksida med Månteatern (6-9 år)
För barn som önskar att följa med på en spännande expedition till månen. Men vad hittar man egentligen där? Finns det en nergrävd skatt eller består månen bara av dammiga stenar från rymden? Månteatern har grävt på sin egen bakgård och skapat en nästan helt ordlös, galen, rolig och filosofisk föreställningar.
Speltid är 55 minuter.

Biljetter till Söndagscen köper du online i Helsingborgs kulturbutik. För- och eftermingel sker via Zoom och föreställningarna spelas upp på Vimeo.

Vad: Digital Söndagsscen i mars
När: 7, 14 och 21 mars klockan 15.00
Var: dunkerskulturhus.se
Pris: 60 kronor per biljett

Lämna en kommentar