Sophie Zelmani avrundar vinterns Dunkers Big 5

PS
Paul Svensson

Sophie Zelmani är artisten som har underhållit en hel musikvärld med sin känslomässiga musik sedan 1995. Hon är en av Sveriges mest meriterade artister men ändå är det få som verkligen känner den riktiga Sophie Zelmani. Fredag 6 december kommer hon till Dunkers kulturhus för att avrunda musikserien Dunkers Big 5 och trollbinda Helsingborg med texter om livet och kärleken.

I mer än 20 år har Sophie Zelmani skrivit musik som berör. Det är känslomässigt starkt, musik och texter som kommer från insidan på riktigt. Lite som en molande värk, som hon själv beskrev det i en intervju. Det handlar alltid om känslor och skapandet kommer från insidan. Sedan debuten 1995 har hon släppt hela 12 album och ofta är det samma tema som kommer åter. Det är avskalat vackert och med en brännande intensitet som lämnar få oberörda. Bland hennes stora influenser nämns ofta Bob Dylan och Leonard Cohen.

Hennes senaste album, Sunrise, släpptes tidigare i vår och har fått bra kritik, precis som Sohpies tidigare album. Den stora skillnaden är att musiken på det nya albumet har genomgått en liten förändring. Det är fortfarande Sophie Zelmani, hennes behagliga röst och känslomässigt starka texter som står i fokus men det finns också något mer. Ett ljus inte helt långt ifrån titeln på albumet, en soluppgång som vittnar om något nytt.

Att Sophie Zelmani avrundar Dunkers Big 5 är ingen tillfällighet. Under hösten har hon haft ett späckat schema och turnerat omkring i Sverige samt Europa. Ordinarie biljettpris till Dunkers Big 5 är 350 kronor, vilket förstås inte gäller dig med Kulturkortet. Du betalar endast 295 kronor för en plats på Sophies konsert.

Vad: Dunkers Big 5 Sophie Zelmani
När: fredag 6 december 19.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 295 kronor, ordinarie pris 350 kronor

Lämna en kommentar