Söt som få och lik en fågelholk

HW
Henrik Wilhelmsson

I lördags testade jag något nytt (för mig). Jag släpade med min 2åriga dotter till Dunkers som firar 10 år. Nu kanske ni tänker ”sen när blev 2åringar och konstutställningar en bra kombo?”, det var i alla fall min första tanke när min gode vän släpade med sin son. Men faktum är att min tanke byggde på ren okunskap, Dunkers har ju arrangemeng för barn också, och inte endast ibland utan ofta.

Så när jag fick vatten på mitt kuvert (kulturhus är inget för småbarn) och tagit mig till platsen blev jag  positivt överaskad. Vi gick på barnteatern Du milde himmel med Åh vilket väder (Line Svendsen). Och oj vad uppskattat det var! Min dotter såg ut som om hon svalt en golfboll, helt faschinerad, och jag själv fnittrade som en tuggummituggande fjortis 30 minuter i streck.  

Teatern baseras på de fyra årstiderna som gestaltas av paraplyn. En grön våräng vecklar ut sig, handuken läggs på sandstranden, kastvindarna dominerar i hösten och snön faller lagom till Jul. En mycket trevlig årstidsberättelse med rim, ramsor, glädje och en stor portion fantasi som underhåller såväl vuxna som de allra minsta.

Företställningen var tydligen en gåva från Helsingörs teater till Dunkers men det nämndes att barnteater kommer att fortsätta till hösten, nästa varje helg (om jag försod rätt).

 

Det kommer troligtvis att bli massor av barnteater för oss i höst (och desto mindre tipslördag)!