sounds like: modern musik på Dunkers

TE
Tommy Esbjörnsson

Musik i Syd  och Helsingborgs Kammarmusikförening har skapat konsertserien sounds like:
Här presenteras musik som har komponerats efter andra halvan av 1900-talet.
Det blir både internationella som lokala artister som för in publiken i klangvärldar som är vackra, oväntade, fräcka och nya.
Höstens två sounds like-konserter framförs i Teatersalen och inleds med 30 minuter samtal.

Lördag 14 september 15.30
Wave Dash
Slagverkaren Magdalena Meitzner strålar samman med Camilla Hoitengas flöjtspel i ett program med tre helt nyskrivna verk. Konserten bjuder på verk från duons favoritkompositörer Christofer Elgh, Lisa Streich och Anne LeBaron. Det blir japanska Nö-draman från 1300-1600-talet i ett experimentellt flöde, dikttolkning och skuggspel där musiken bäddas in i rörelse och visuella effekter.

Lördag 2 november 15.30
Ars Nova Ensemble
Ars Nova Ensemble är en dynamisk, interaktiv och experimentell grupp med musiker och tonsättare. Med hjärta och hjärna spelar dessa unga musiker den yngsta musiken. Ars Nova Malmö bildades ursprungligen 1961, som en samling och ett centrum för nutida musik. Efter några års inaktivitet fick ensemblen nytt liv genom en ny generation musiker och tonsättare som var bosatta i Malmö.

Entré: 180 kronor, medlem i Helsingborgs kammarmusikföreningen 140 kronor, kulturkortet 140 kronor, studerande 80 kronor, fri entré under 18 år.

Läs mer på www.dunkerskulturhus.se

Lämna en kommentar