Spara med Kulturkortet i påskveckan

HW
Henrik Wilhelmsson

Då går vi mot påsk och för många innebär det långhelg fylld med mat och godis med familjen. Men du, glöm inte att hitta på roliga saker med nära och kära också så håller ni energin uppe. Två av våra finaste platser i staden öppnar upp för säsongen. Unna dig frisk luft med vårpromenader på både Sofiero och Fredriksdal. Det kostar dig inte en krona när du har ett kulturkort. 

Det här sparar du pengar på den 10-16 april.

10 april – Helsingborgsspexet: spara 50 kronor Det finns väl inget bättre än att börja påskveckan med ett skratt. Helsingborgsspexet tar dig med till Titanic och du får möta ett antal intressanta karaktärer. 

11 april – Bio på Röda Kvarn: spara 20 kronor Den oscarsbelönade Moolight går på kvarnen denna dag och likaså det hyllade dramat Manchester by the sea. Många fler filmer också såklart. 

Innan bion kan du värma upp med utställning på Dunkers, ART ABOVE ALL – Dana Sederowsky. Så sparar du 70 kronor till.

12 april – ett dockhem: spara 70 kronor Dramat fortsätter på stadsteatern. Det är vardagslyx att kunna gå på proffsig teater och drömma sig bort. 

13 april – Öppningshelg på Sofiero: spara 100 kronor Följ med på guidade turer och njut av första vårblommorna i parken. Detta pågår hela helgen så du kan gå när du har möjlighet utan att det krockar med annat. 

13 april – Påskfest på Fredriksdal: spara 70 kronor Alla påskkärringar stora som små drar naturligtvis till Fredriksdal för att leka och skrämmas lite lagom. När du ändå är där uppe, passa på att få med dig lite fina blommor hem från Flora Linnea där du har 10%. Även notan på Fredriksdals trädgårdskafé blir 10% billigare om du visar upp ditt kulturkort. 

14 april – Mata lantrasdjuren: spara 70 kronor Följ med när bonden ska ut och mata de fina djuren på Fredriksdal. 

15 april Famijevisning Museet för sjöfart spara 55 kronor Åk över till Danmark med ungarna, guidningen är på svenska och de kommer ha så kul när de får lära sig riktigt sjömansliv med Kapten Storm och papegojan Diego.Barn går in gratis och du har halva priset.

Totalt sparat 505 spänn! Minst. Det finns ju flera sätt att spara pengar på, bland annat The Tivoli, Råå museum, Konserthuset med flera. Alla rabatter hittar du här. Glad påsk önskar vi på Kulturkortet!