Spara med kulturkortet v14

HW
Henrik Wilhelmsson

Kärlek och Kemi – Dunkers 4 april 19.00-20.30

Kärlek + jämställdhet är inte alltid lika med sant. För trots att många vill se kärlek som något bortom maktkamper och konflikter uppstår de ändå i många relationer. Ibland leder kärlek till och med till våld. Hur ska vi förstå detta? Och hur kan vi göra det lättare att leva tillsammans utifrån att vi älskar varandra? Om det berättar forskare Lena Gunnarsson, kom och lyssna och ställ dina egna frågor.

Ordinarie entré 140 kr, du sparar 40 kr med Kulturkort. För studenter kostar det 80 kr.

 

AW-konsert – Konserhuset 5 april 18.00

Onsdag After Work är konserten för dig som vill ha en kortare konsertupplevelse efter jobbet. Konserten inleds med att dirigent och orkester demonstrerar teman och melodier. Denna kväll hörs W. A. Mozart: Symfoni nr 40.

 Ordinarie entré 120 kr, du sparar 20 kronor med Kulturkortet (1 biljett/kort, rabattkod vid köp online, se länk.)

 

Nelly Krook – Dunkers 5 april 18.30

Nelly Krook och hennes bröder tillhörde de främsta donatorerna i Helsingborg under 1800-talet och Maria kyrkan bara ett exempel på deras betydelse för staden. Idag är de nästan bortglömda, framför allt systern Nelly, vars minne till stora delar levt i brödernas skugga. Nelly var en kvinna i egen rätt och en enastående syster. I föreläsningen görs några nedslag i hennes liv, som det kan tänkas ha varit.

Med Birgit Lendahls Rosendahl, författare och fil. dr. pedagogik.

Ordinarie entré 80 kronor, spara 40 kr med Kulturkortet.

Ett dockhem – Stadsteatern 5 april 19.00

Helsingborgs stadsteaters version av Ett dockhem är ung, energisk och full av humor. Uppsättningen får extra kraft av häftiga videoprojektioner och en fantasieggande scenografi. Regissören Viktor Tjerneld låter Henrik Ibsens pjäs från 1879 präglas av ett modernt språk där intrigen pendlar mellan det privata och det politiska. Djupa hemligheter skrapar den perfekta ytan i denna teatervärldens stora klassiker.

Ordinarie entré 250 kr, du sparar 70 kr med Kulturkortet.  

 

Sophie Zelmani – Dunkers 6 april 19.00

Naket, avskalat och skört är Sophies melodi. Med sitt 12e album, ”My song,” precis släppt kommer hon till Dunkers med en något bredare ljudbild än innan. Men du behöver inte oroa dig, du får precis vad du önskar dig, Zelmani-soundet är obrytbart. Förband är Systrarna Törnqvist.

Ordinarie pris 365 kr, med kulturkortet sparar du 40 kr.

 

Dominique Lakin Bådal – Dunkers 7 april 19.00

Monica Dominique är en av vårt lands främsta kvinnliga jazzmusiker och har länge verkat som pianist, arrangör och kompositör. 1969 var hon medgrundare till allmusikgruppen Solar Plexus, där hennes sväng på hammondorgel blev ett av gruppens främsta kännetecken.

Ordinarie entré 220 kronor, spara 25 kr med Kulturkort

 

Titanics undergång… – Dunkers 7 april 19.00

Helsingborgsspexet 2017 är här!

Denna historia kommer att vara flera sjömil ifrån vår kära James Cameron’s version, även om vi givetvis råkat slänga in lite vackra referenser för alla er Leo- och Kate-fans där ute.

Ordinarie entré 120 kr, Student eller Kulturkortet sparar 50 kr.

 

Visning i Art above all – Dunkers 8 april 13.00

Våren 2017 presenterar Dunkers kulturhus en av de hittills mest omfattande separatutställningarna med Dana Sederowsky – ART ABOVE ALL.

Med repetition och monotoni som konstnärlig metod undersöker och gestaltar Dana Sederowsky effektfullt olika dimensioner av att vara människa. Ofta med ett bisarrt, kraftfullt och tragikomiskt tilltal. Hon tar fasta på människans psykologi, språkets olika nyanser och betydelser, liksom livets skenbara meningslöshet.

Få en djupare inblick i utställningarna av våra kunniga guider. Ingår i entréavgiften. Vi tar max 30 personer per visning och det är först till kvarn.

Ordinarie entré till utställningarna 70 kr, fri entré med Kulturkortet så du sparar 70 kr.

 

Familjevisning på Museet för sjöfart

Varje dag under påsklovet tar Kapten Storm med hela familjen på rundvisning i Museet för Sjöfart. Obs! Rundvisningen är på svenska under helgerna den 8-9/4 och 15-16/4. 

Under rundvisningen kan du prova på att vara sjöman. Lär dig att navigera och binda knopar på äkta sjömansvis. Sen får du en stämpel i sjömansboken på att du klarat resan.  

Visningen är rekommenderad för barn 5-12 år plus en vuxen. 

Anmälan krävs: anmäl dig i biljettluckan på plats samma dag eller på booking@mfs.dk. Rundvsiningen ingår i entrén. 

Kulturkortsrabatt! Du betalar 55 kronor (ordinarie 110 kronor) barn upp till 18 är gratis. Du sparar alltså 55 spänn.

 

Kåseri på Råå museum

Helsingborgs skolmuseum

Klockan 15.00 berättar Rosita Wärring om skolmuseet och dess verksamhet.

Museet är öppet 14.00 – 17.00.

Ordinarie entré 50 kr, du sparar 15 kr med ditt Kulturkort.

 

—————————————-

Totalt sparat med kulturkortet 465 kr denna veckan

OBS! Glöm inte att du som kulturkortare har massor med andra härliga rabatter, text på The Tivolis utbud. Hitta alla rabatter här.