Spara slantar med ditt Kulturkort

HW
Henrik Wilhelmsson

Naturen vaknar är temat på veckans spartips! Men vi kryddar med dans och uruppförande.

Börja veckan med utställningen Ängen – foder och fägring på Fredriksdal. Lär känna alla blommor och spännande kryp på ängen, vårt artrikaste markslag. Utställning i Herrgårdens södra flygel 6 maj till och med 27 augusti.

Fri entré för dig med Kulturkort och unga till och med 18 år. Du sparar 70 kronor.

Torsdag 19 maj eller söndag 21 maj kan vi locka med musikupplevelse på Helsingborgs konserthus. Säsongsfinal med uruppförande och orkestermusik i mycket stor skala. Helsingborgs symfoniorkester ger Planeterna 18 maj 19:00 och 21 maj 18:00.

Musik som spelas är: Rolf Martinsson: Uruppförande, John Adams: Doctor Atomic Symphony och Gustav Holst: Planeterna. Medverkande: dirigent: Stefan Solyom och Damkör från Helsingborgs Konserthuskör.

Du har rabatt med Kulturkortet och betalar 245 kronor. Du sparar 45 kronor.

Fredag 19 maj 11:00–12:00 får du chansen att  följ med och mata våra husdjur tillsammans med bonden på Fredriksdal. Vi ses vid stallet!

Fri entré för dig med Kulturkort och unga till och med 18 år. Du sparar 70 kronor.

På lördagen rekommenderar vi ett besök på Sofiero. Dels är det rhododendrontider och dels är det i  år 110 år sedan den första rhododendronbusken planterades på Sofiero. Med anledning av detta förvandlas Orangeriet i sommar till ett exotiskt sagolandskap – inspirerat av rhododendron. Utställning 20 maj–17 september.

Fri entré till Sofiero med kulturkortet. Du sparar 120 kronor.

Avrunda veckan med ett dansinspirerande besök på Dunkers. Smashing söndag 12:00 och 15:00 i Atriet. Dansarna Sara Ekman och Jonas Svensson och musikern Ola Simonsson som har grävt i Dunkers historia och bjuder på oväntad, inspirerande dans med tennistouch.

Performance i ITALIA söndag 13:00. Dansarna ger sitt perspektiv på konstnärernas perspektiv på Italien. Gästartister är sångelever från Kulturskolan. På gitarr Siw Leijon.

Fri entré med Kulturkortet. Du sparar 70 kronor.