Spartips för vecka 12

HW
Henrik Wilhelmsson

Det händer alltid spännande sakar som ger rabatt med Kulturkortet. Denna vecka bjuder vi på film, konst, kärlek, utsikter, sjöfart och sport.

Onsdag 22 mars 17:00–20:00 bjuder Röda Kvarn tillsammans med Doc Lounge Helsingborg in till en kväll med mingel, film och samtal. Det blir en exklusiv förhandsvisning av dokumentärfilmen De ensamma – en film om adoption. Regissör: Osmond Karim. Entré 70 kronor, med Kulturkortet 50 kronor.

Måndag till fredag 09:00–15:00 håller Helsingborgs Idrottsmuseum öppet. Där hittar du det mesta och det bästa från stadens framgångsrika idrottsliv. Entré: 20 kronor, fri entré med Kulturkortet.

Lördag 25 mars 13:00 är det visning av ART ABOVE ALL på Dunkers, en stor separatutställning med Dana Sederowsky – bördig från Helsingborg. Med repetition och monotoni som konstnärlig metod undersöker och gestaltar konstnären effektfullt olika dimensioner av att vara människa. Kunniga guider ger dig en djupare inblick i utställningen. Entré 70 kronor, fri entré med Kulturkortet.

Söndag 26 mars 14:00 blir det Kärlek och Kem: Mr Darcy HJÄRTA Bridget. Säg den som intresserar sig för kärlek, utan att älska sin Jane Austen. Frågan är hur mycket har vi ärvt av Jane Austen när det kommer till bilden av den romantiska, äkta kärleken? Är den nyttig för oss…? Är den – realistisk? Med Birgitta Berglund, lektor i engelska vid Lunds universitet. Med Kunskapsklubben/Folkuniversitetet på Dunkers.  Entré 140 kronor, med Kulturkortet 100 kronor.

Söndag 26 mars 14:00–17:00 håller Råå Museum för fiske och sjöfart öppet. Spännande föremål och intressanta miljöer visas på ett pedagogiskt sätt. Via vår audioguide får föremålen och berättelserna liv. Entré 50 kronor, med Kulturkortet 35 kronor.

Lördag och söndag 11:00–15:00 håller Kärnan helgöppet. Stadens högsta och populära besöksmål bjuder på en fantastiska utsikt. Du kan också se utställningen Kärnan – en levande historia med inriktning på medeltida liv i relation till tornets och stadens historia. Entré 50 kronor, fri entré med Kulturkortet.