Stadens gröna lunga har blivit KRAV-märkt

DN
Dennis Nilsson

Under lång tid har Fredriksdal arbetat ekologiskt och belönas nu för sitt arbete med Sveriges mest kända miljömärkning för mat, KRAV. För oss besökare innebär det att vi kan vara säkra på att producerar på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

KRAV-certifieringen innebär att Fredriksdal följer de föreskrifter som finns gällande djurhållning och odling. Det innebär till exempel att djuren får ekologiskt foder, att djuren får beta utomhus en tillräckligt lång period, att det odlas med ekologiskt utsäde och att verksamhetens arbete med dessa frågor dokumenteras.

Förutom att det är en trygghet för Fredriksdal besökare så innebär det ju faktiskt också att det går att köpa kött, grönsaker och frukt som är producerade och märkta enligt KRAV. Det med vetskapen att ingen konstgödning eller kemisk bekämpning används – produkterna är helt enkelt framtaget på ett schysst och hållbart sätt. Trevlig information till dig som tex ska på Mikaeli marknad 29/9. Denna dag lanserar Fredriksdal dessutom sina nya lokalt tillverkade trälådor märkta med Fredriksdal och KRAV, för att man ska kunna ta med sina inköp hem och fortsätta använda detta hållbara alternativ istället för plastpåsar och annat som påverkar oss negativt.

Det kanske inte är glasklart varför detta är viktigt för en verksamhet som Fredriksdal. Jo, Fredriksdal har ett uppdrag att, inte endast i Helsingborg och Skåne utan också Sverige, bevara den biologiska mångfalden i Sverige och har ett genbanksansvar (rädda utrotningshotade växter och djur) för hela vårt avlånga land. En sådan här stämpel och att man är först i Sverige är såklart ett bevis för att man arbetar på rätt sätt och att det finns ett förtroende i hur Fredriksdal styr sin verksamhet.

Bra jobbat Fredriksdal och heja er kulturtanter som supportar denna gröna lunga!

Lämna en kommentar