Stina ensam med full pott på vår tipspromenad på Dunkers kulturhus

GS
Göran Svensson

Bara en hade full koll på när vi arrangerade tipspromenad på Öppet kulturhus på Dunkers kulturhus i fredags. Grattis säger vi till Stina Lindholm som får vars två biljetter till alla tre akter i serien Jag var där på Dunkers kulturhus under våren. Hur många rätt hade du fått? Testa dig själv, men tjuvkika inte på svaren….

Stina Lindholm var en av flera som gi? ck vår tipspromenad under fredagens Öppet kulturhus på Dunkers kulturhus fredagen 24 januari.
Faktum är att hon var den enda som lyckades pricka in alla tio rätt i vår allmänbildade och småkluriga tipspromenad med frågor om huset och dess innehåll.
På andraplats fick utslagsfrågan avgöra då två personer lyckats få samma poäng: hur många elever går på Helsingborgs kulturskolas kurser och utbildningar årligen?
Inger Remse kom närmast så Britt Thornwall landade i alla fall på en skön tredjeplats.

Vinnaren Stina får alltså 2st biljetter till var och en av de tre akterna ut i serien Jag var där som äger rum i Teatersalen under våren. Den 12 mars uppträder Qica, som även sjöng ett axplock ur sin fina och stämningsfulla repertoar. 16 april spelar Ödemarken och 23 april kommer Elie Sandberg. Utöver konsertbiljetterna får Stina snygg kulturtant-bag med en varm kulturtant-hoodie. Vidare härligt gosiga stickade vantar från Öjbro vantfabrik.
Andrapristagaren Inger Remse belönas med en likadan kulturtant-bag med kulturtant-hoodie och t-shirt. Britt Thornwall, som knep tredjeplatsen kan hämta ut en kulturtant-bag med en gosig multiscarf i. Grattis alla tre.  Samtliga priser hämtas hos entrépersonalen på Dunkers kulturhus.

Så. Vad kan du? Testa dig själv här. Men tjuvkika inte på facit längst ner. Lycka till!

Frågorna i tipspromenaden:
1. De berömda kaninerna utanför är gjorda av Marianne Lindberg De Geer. Hur många av kaninerna ska egentligen ligga ner?

2. Dunkers kulturhus ritades av den danska arkitekten Kim Utzon. Vilket år invigdes huset?

3. Poetry Slam är en konstform som myntades i USA 1984. 1990 hölls de första amerikanska mästerskapen. När kom konstformen till Sverige?

4. Gröna Hissen är en känd drink. Men även ett skådespel som bl.a spelats på Fredriksdalsteatern med Eva Rydberg, vilket år var detta?

5. Den 6 mars framför The Moniker låtar av Robert Broberg här. Vad kallades han? (Robert Broberg

6. Qica, uppträder här inne 12 mars. Vilken känd feminist och journalist refererar hon till i titel och text i sin debutsingel?

7. Vid flera olika tillfällen de senaste åren har det dansats tango här.  Vilket land härstammar tangon ifrån?

8. Hur många formgivare ingår i  Ung Svensk Form – Special Edition  Dunkers kulturhus?

9. Vilken känd djurrättskämpe och skådespelare har Albin Biblom  intervjuat, som finns med som en del i utställningen?

10. Hur många år firade kulturkortet 2019?

Rätta svaren:
1. Svar: 2 st
2. Svar: 2002
3. Svar: 1995
4. Svar: 2010
5. Svar: Zero
6. Svar: Elin Wägner
7. Svar: Argentina
8. Svar: 29st
9. Svar: Brigitte Bardot
10. Svar: 10 år

Utslagsfråga: ca 2011 (ja, det är galet specifikt) elever har Helsingborgs kulturskola på sina kurser och utbildningar årligen.

Lämna en kommentar