Stolta Helsingborgare…

HW
Henrik Wilhelmsson

…finns det gott om. Man hör ofta talas om att Helsingborgaren är så oerhört stolt över sin fina stad. Som inflyttad Helsingborgare har jag svårt att dementera detta och jag stöter dagligen på invånare som vill bekräfta stadens alla fördelar.

Att staden aktivit arbetar för att utvecklas inom områden som tex kultur och att HBG är en del av en expansiv region går inte heller att förneka. Men det började någon gång för länge sedan och ett av mina nyårslöften är att ta reda på mer om den staden jag bor och jobbar i.

Jag har massa platser att besöka, mycket informationsmaterial att läsa men framför allt så ska jag ta del av de olika arrangemang som handlar om Helsingborgs lokalhistoria. Faktum är att Helsingborg är ganska bra på (i mitt tycke) förmedla sitt kulturarv och historia. Kulturmagasinet är en väldigt intressant plats med allt från antika byggnadsföremål till moderna skateskor som berättar ”dagens historia” (om man kan uttrycka det så). Ryktena säger också att kulturmagasinet skall börja arbeta mer med utställningar & arrangemang för att nå ut till de stolta Helsingborgarna, Wiehoo!  

Nyligen fick jag också upp ögat för två av bibliotekets arrangemang som hänger med på stolthets-banan och behandlar ämnet lokalhistoria. Kan tyckas låta grått och tråkigt men faktum är att arrangemangen ”Film och biografer i Helsingborg under mer än ett sekel” och ”Sveriges äldsta Stadsteater” till och med får en utböling som mig nyfiken.

Kanske är det så att mina 8 år i staden gjort mig till en stolt Helsingborgare…