Strömma film via Helsingborgs bibliotek

PS
Paul Svensson

Cineasterna är en onlinetjänst där du kan strömma film direkt till din webbläsare. Nu erbjuder Helsingborgs bibliotek äntligen tjänsten till mången filmälskares stora glädje. Cineasterna är gratis att använda och allt som behövs för att börja är ett giltigt lånekort på Helsingborgs bibliotek, en webbläsare och internetuppkoppling. Tjänsten är perfekt för dig som vill bjuda hem Meryl Streep eller Emil i Lönneberga den här julen under trygga och säkra förutsättningar.

Att strömma filmer direkt från nätet har blivit allt mer populärt och Cineasterna är en filmtjänst som låter dig titta på film utan att du behöver betala för det. Det finns dock begränsningar i hur många filmer du kan se varje månad och inledningsvis är det två filmer per sju dagar som gäller. Utbudet av filmer är digert och i skrivande stund finns det runt 3 000 filmer att välja på från 82 olika länder.

För att börja strömma film från Cineasterna behöver du ett giltigt lånekort på Helsingborgs bibliotek. Ett lånekort är gratis och skaffas på plats på närmaste bibliotek. Du kan också skaffa ett tillfälligt bibliotekskort online för att börja strömma film. Dessa kort är för tillfället giltiga i 21 dagar och gör det också möjligt för dig att låna digitala böcker, utöver att du kan använda filmtjänsten Cineasterna. Läs gärna mer om Helsingborgs biblioteks tillfälliga lånekort på bibliotekfh.se.

Cineasterna är en filmtjänst som är väldigt lätt att använda. Här kan du söka efter filmer och det finns gott om gamla klassiker men också nya filmer att mata webbläsaren och filmhjärtat med. På startsidan har man samlat en rad olika genrer och så här i juletider hittar du bland annat Tomten är far till alla barnen, Astrid Lindgrens Kajsa Kavat, Jultomtens dotter och Juloratoriet. Här ser du också vilka filmer som just nu är mest populära bland strömmarna från Helsingborgs bibliotek. En hastig blick visar att vi är många som har sett En underbar jul med Robert Gustafsson, thrillerdramat Shirley och Guy Richies The Gentleman, för att nämna några.

Cineasterna fungerar på alla enheter med en webbläsare. Du kan med andra ord titta på film i din mobil, surfplatta och dator. Det kan också vara bra att känna till att ibland kan du inte titta på någon film trots att du inte har förbrukat dina lån. Detta beror på att det endast finns ett visst antal lån totalt under en kalendermånad för varje bibliotek som är kopplat till tjänsten. Om utlåningen når taket behöver du vänta till nästa kalendermånad för att kunna strömma film gratis igen. Lånetiden för varje film är 48 timmar och under den här tiden kan du se filmen hur många gånger som helst. På bibliotekfh.se kan du läsa mer om tjänsten och hur du börjar strömma film.

Vad: Cineasterna till Helsingborgs bibliotek
När: Online nu
Var: Cineasterna.com
Pris: Gratis, men du behöver ett lånekort på Helsingborgs bibliotek för att strömma film

Lämna en kommentar