Svalkande sommarbio på Röda kvarn i juli

PS
Paul Svensson

Efter en varm dag på stranden finns det nästan inget mysigare än att sjunka ner i en skön biofåtölj på kvällen och njuta av en riktigt bra film i en sval biosalong. Röda kvarn i Helsingborg visar filmer hela sommaren och i juli laddar man projektorerna med allt från äventyr och fransk kärlek till komedier och även animerat för biografens yngsta besökare.

Talande apor och flitiga bin underhåller de yngsta i biosalongen i juli. I filmen Apstjärnan blir föräldralösa Jonna adopterad av en snäll gorilla som kör en gammal skruttig bil. Trots deras till synes stora olikheter finner de varandra och lyckas hitta både vänskap och kärlek. Men det finns dem som inte tycker om deras hemfrid och nya familjelycka.
Om bina i Biet Maya och det gyllene ägget har något emot Jonna och hennes nya apmamma finns det inget direkt svar, men säkert är i alla fall att de har fullt upp i sitt eget animerade äventyr. Ett spännande äventyr laddat med överraskningar och hinder hela vägen fram till det mystiska Bonsaiberget. Biet Maya och det gyllene ägget har premiär lördag 24 juli och på premiären bjuder Röda kvarn alla barn på popcorn.

För den något äldre publiken väntar också ett par nya filmer. Från Frankrike kommer två hjärtvärmare i form av Farväl fårskallar och Saker vi säger, saker vi gör. Den förstnämnda är en dramakomedi som handlar om 43-åriga frisörskan Suze Trappet och hennes jakt på det barn hon tvingade lämna ifrån sig när hon bara var 15 år. För att hitta sitt barn slår hon sig samman med en 50-årig man som är i mitten av en livskris samt en blind arkivarie. Trion ger sig ut på en hysterisk resa i jakt på det förlorade barnet.
I Saker vi säger, saker vi gör är det kärleken som tar första rummet. Gravida Daphne hamnar i en oväntad och snårig kärlekstriangel med sin pojkvän och pojkvännens kusin. Hur det slutar? Kärleken segrar, förstås. Frågan är bara vilken kärlek det är.

En något mörkare historia nystas upp i det belgiska dramat Charlatan. Filmen bygger på den sanna historien om den tjeckiske herbalisten Jan Mikoláek, som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor i Europa. Men säg den lycka som varar för evigt och i takt med att han blir mer och mer framgångsrik börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen visa intresse för helaren. Charlatan var Tjeckiens bidrag till Oscargalan 2021 och är regisserad av den hyllade regissören Agnieszka Holland.

Sommarens stora lyckopiller kommer från USA och heter In the Heights. Denna romantiska dramamusikal har hyllats för såväl sin musik som mysiga upplägg. In the Heights utspelar sig i New York och handlar om invånarna i de livfulla och sammansvetsade kvarteren i titeln. Här samsas drömmar om något bättre med verklighetens alla måsten.

I juli kan du också se de fyra Oscarsbelönade filmerna Sagan om Konungens återkomst (23 juli), Promising young woman, En runda till och Minari på Röda kvarn. Samma månad visas också Tove, som handlar om mumintrollens skapare, samt Kamrater och hyllade The United States VS. Billie Holiday.

Röda kvarn har vidtagit en massa viktiga säkerhetsåtgärder för att ditt biobesök ska bli så tryggt som möjligt i sommar. Man tillåter 50 besökare per biosalong och åtta personer i sällskap bredvid varandra. Man fortsätter att utföra extra städning i lokalerna och kortterminalen hålls säker och ren. Det finns också handsprit i lokalerna. Röda kvarn ber även sina besökare att förköpa biljetter via webbplatsen för att minska den personliga kontakten med personalen samt för att undvika köbildning på plats. Besök gärna
biorodakvarn.se för komplett filmutbud, tider och de senaste nyheterna från Helsingborgs äldsta biograf.

Vad: Månadens filmer
När: Juli
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar