Sveriges hetaste artister till Hx-festivalen

Boka in 2–3 augusti! Då är det dags att upprepa fjolårets succé: Hx-festivalen. Med Sveriges hetaste artister, massor av roliga aktiviteter och god mat är Hx Helsingborgs härligaste sommarfest.

Liksom i fjol blir Öresund fonden till årets Hx-festival. Festen sträcker sig i ett sammanhängande stråk från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr. Den största musikscenen placeras på Gröningen och längs hela det havsnära festivalområdet erbjuds olika sorters mat, musik i skiftande genrer och trevliga aktivitetsområden för både barn och vuxna.

–Det finns massor att göra inom alla områden. Vi ser fram emot stora dragplåster som Hasse Andersson, Peg Parnevik, Hoffmaestro och RIX FM-festival på Stora scen på Gröningen. På Sundstorget gör vi plats för visa, pop-60 och dansband. På Fria bad bjuds besökarna på dansshower och silent disco. Och det är bara några av programpunkterna, säger Nathalie Jarnhäll som är projektledare för Hx.

–Det allra bästa med Hx är att staden bjuder in till gratis upplevelser för alla som vill vara med.

Förra året blev Hx-festivalen en dundersuccé tack vare ett gediget program och strålande sol. Nathalie Jarnhäll hoppas på samma uppslutning i år.

– Jag tror att det finns ett stort sug efter att uppleva bra musik, roliga aktiviteter och god mat på hemmaplan, säger hon.

Gator och torg fylls förstås också med klassiska marknadsknallar – ett populärt inslag på festivalen. En lika viktig del av Hx är alla lokala föreningar och organisationer som visar upp, berättar om och erbjuder festivalbesökarna varierande prova på-aktiviteter.

En favorit för barn och unga är Axels tivolis karuseller. Efter några åk kan det vara bra att fylla på energin hos någon av de lokala krögarna som erbjuder läckerheter för alla smaklökar och plånböcker.

–Vi satsar på att årets Hx blir den skönaste upplagan någonsin, en mysig, festlig och trygg miljö för både stora och små. Så kom och ta chansen att träffa gamla och nya vänner i vimlet, säger Nathalie Jarnhäll.


VAD:
 Hx-festivalen, Helsingborgs stadsfest
VAR: Från Hamntorget i centrum till Fria bad i norr
NÄR: 2-3 augusti
KOSTNAD: GRATIS FÖR ALLA!

LÄS MER: www.hx.se

Lämna en kommentar