Swedish Photography Award by Sandeng till Dunkers kulturhus 2019

Fideli Österström

Idag lever vi i en tid där vi ständigt blir matade med bilder genom sociala medier. Många är tagna av yrkesskickliga fotografer men minst lika många är tagna av dig, mig eller någon i vår närhet. I ett klimat där den fotografiska bilden numera är gemene mans egendom vill Sandeng uppmärksamma bildkonstnärer som utmanar, utvecklar och bryter igenom bruset.

Torsdagen 10 januari sammanstrålar juryn för Swedish Photography Award by Sandeng för att gå igenom ett antal bildkonstnärers verk. I maj offentliggörs vinnaren och i höst är det äntligen dags för pristagaren att få ställa ut på Dunkers kulturhus.

Det här samarbetet är extra roligt, då det är ett viktigt pris för svensk fotokonst. Dunkers kulturhus har lyft fotokonsten i många år och har en stor kompetens att producera fotoutställningar med hög kvalitet, nu senast ”Surrealist Lee Miller”, säger Dunkers kulturhus verksamhetschef Gunilla Lewerentz.

Priset upprättades 2018, då fick vinnaren Trinidad Carrillo sina verk exponerade på Världskulturmuseet i Göteborg. Den här gången är det således Dunkers kulturhus som får äran att ställa ut 2019 års vinnares fotokonst.

I juryn ingår Hasse Persson, Mia Bengtsson Plynning, Håkan Ludwigson, Nette Johansson, Cooper & Gorfer och Johan Brink. Jonas Wettre på Sandeng är juryns ordförande.

Läs mer om tävlingen och jurymedlemmarna här.

Lämna en kommentar