Ta del av Biologiska mångfaldens dag

PS
Paul Svensson
Humlan

Blommor, träd, snirkliga växter och mycket som växer ur jorden är livsviktiga för såväl djur som människor. Onsdag 22 maj arrangeras Biologiska mångfaldens dag och då kan du följa med på vandring på Fredriksdal museer och trädgårdar för att lära dig mer om hotade vilda växter.

En dag för naturen. En dag för planeten och alla som bor här. Biologiska mångfaldens dag hyllar naturen och finns till för att fler ska få upp ögonen för hur viktigt det är att ta hand om vår natur. Bakgrunden till initiativet är att FN 1993 instiftade dagen för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.

På Fredriksdal museer och trädgårdar arbetar man aktivt med att ta hand om det växande gröna och på den här dagen bjuder man in till en särskild vandring. Följ med och titta på museets odling av vilda växter från Skånes natur. Under vandringen får du undersöka, dofta och lära dig mer om hur du själv kan börja odla vilda växter i din egen trädgård eller på balkongen. Alla växter räknas och hjälper också till att främja det viktiga insektslivet med bin och humlor i spetsen.

Vandringen ingår i ordinarie entré, vilket betyder att du som har Kulturkortet inte behöver betala en krona för att ta del av Biologiska mångfaldens dag. Fly undan citystressen och koppla av i det gröna på Fredriksdal. Vandringen börjar klockan 17.30 och det är samling i huvudentrén. Ingen föranmälan behövs.

Vad: Biologiska mångfaldens dag
När: 22 maj 17.30–19.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år